Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARAN SUDAR

U nevjerojatnoj nesreći na pisti u Moskvi poginuo direktor naftnog giganta

Christophe de Margerie
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.10.2014.
u 11:45

Na zračnoj luci Vnukovo njegov privatni avion sudario se sa strojem za čišćenje snijega...

Direktor francuskog naftnog giganta Total SA, Christophe de Margerie, poginuo je u ponedjeljak navečer u Moskvi, AlJazeera America.

Na zračnoj luci Vnukovo njegov privatni avion sudario se sa strojem za čišćenje snijega. Vijest je potvrdio Total koji je o smrti direktora objavio priopćenje. Nesreća se dogodila nešto prije ponoći, a stroj je usmrtio Margeriea i sva tri člana posade.

Privatnim letom kretali su u Francusku nakon što je Margerie odradio poslovni sastanak u Moskvi. De Margerie je imao 63 godine, a direktor Totala bio je od 2007. Total je jedna od najvećih naftnih kompanija na svijetu. Kompanija je bila jedna od pet najvećih investitora u Rusiji, a de Margerie je zagovarao što veću suradnju Rusije i ostatka Europe.

Rusko tužiteljstvo tvrdi da je vozač ralice koja se sudarila s Margerieovim avionom bio pijan. Njegov odvjetnik, pak, kaže da je bio potpuno trijezan jer ima srčanu manu zbog koje ne konzumira alkohol. Avion u trenutku nesreće još nije bio u zraku. Rusi su otkrili da je pokrenuta istraga i kriminalistička obrada kako bi se utvrdilo jeli došlo do propusta i pogreške u avionu ili ralici. Nesreći su zasigurno kumovali i loši vremenski uvjeti.

Sućut obitelji i suradnicima izradio je ruski predsjednik Vladimir Putin. – Vladimir Putin dugo je poznavao Margeriea te su poslovno bili jako povezani. Izgubili smo prijatelja našeg naroda, uvijek ćemo čuvati uspomenu na njega – poručio je Putin putem glasnogovornika. I francuski predsjednik Hollande šokiran je tužnim vijestima.

>>Plin za Europu plinovodom preko Jadrana

>>Uzaludni plač za umrlom rafinerijom

Komentara 45

SZ
simo.zgela
09:13 21.10.2014.

stvarno mastovita likvidacija.

DU
Deleted user
09:20 21.10.2014.

Na kojoj visini je letio taj stroj za ciscenje snijega? :))

SI
simeeee
09:53 21.10.2014.

Ovako ginu u filmovima Jamsa Bonda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije