Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica protiv Nasera Orića, ratnog zapovjednika obrane Srebrenice

naser
Foto: Youtube Screenshot
27.08.2015.
u 15:59

U optužnici se navodi da su optuženi tijekom 1992. u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv ratnog zapovjednika obrane Srebrenice Nasera Orića za ratni zločin počinjen 1992., javlja Klix.ba.

– Tužitelj posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, nakon višemjesečne istrage koja je provedena u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-om RS, podnio je optužnicu protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića za ratni zločin – priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Orić i Muhić terete se da su tijekom rata i oružanog sukoba između vojske RBiH i VRS, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu zapovjednika i pripadnika snaga vojske RBiH, postupali protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija. 

U optužnici se navodi da su optuženi tijekom 1992. u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

>> Naser Orić je bivši Miloševićev tjelohranitelj i specijalac s Kosova

Komentara 16

ZI
zimerman
18:45 27.08.2015.

Oric je redovno izlazio iz zasticene zone pravio zlocine po Srbskim Selina I ponovo se vraco u zasticenu zonu. Poslije rata u Tuzlanskoj regiji je redovno reketiro Hrvatske i Srbske vlasnike kafica I od toga se vrlo brzo obogatio.

BG
BG
17:38 27.08.2015.

da da, ubili tri civila. niko ne spominje tri hiljade ljudi pre srebrenice u selima, gde je srebrenica bila odmazda za to. ali ok, vama hrvojima nebitnim na svetu istina nikada i nije bila potrebna, lazete se svakodnevno...

UN
unbekant
22:54 27.08.2015.

Ovaj je bandit je kad je trebalo braniti Srebrenicu pobjego s bojisnice i povuku 15 tisuca branitelja s bojisnice,te su svi otisli u bosansku krajinu,da istjeraju babine borce,koji su bili u Kladusi,i kji nisu nigdje otisli napadati i ubijati neduzne,ovoje jedan malo veci bandit,i treba njega po krtkom postupku"suditi"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije