Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENAD KOŠTIĆ

Podignuta optužnica protiv državljana BiH zbog pokušaja pridruživanja Islamskoj državi

islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
12.02.2016.
u 15:37

Koštić (23), koji je nastanjen u Velikoj Kladuši, prikupio je novac kako bi otputovao u Siriju

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu protiv državljanina te zemlje Senada Koštića zbog pokušaja pridruživanja terorističkoj organizacija Islamska država (IS), objavljeno je danas u Sarajevu.

Koštić (23), koji je nastanjen u Velikoj Kladuši, prikupio je novac kako bi otputovao u Siriju i tamo se pridružio postrojbama IS-a.

U pokušaju da ostvari taj plan početkom godine je preko Sarajeva najprije otputovao u Podgoricu, a potom u Tursku. Na temelju razmjene obavještajnih podataka tamo je uhićen i početkom veljače izručen vlastima BiH.

Optužen je na temelju odredbi Kaznenog zakona BiH kojima je građanima te zemlje zabranjeno pridruživanje inozemnim paravojnim ili parapolicijskim postrojbama.

Najavljeno je kako će tijekom očekivanog sudskog postupka Koštićeva krivnja biti dokazana iskazima devet svjedoka i predočavanjem dvadeset materijalnih dokaza.

Iz Tužiteljstva BiH su istaknuli kako je optužnica protiv Koštića nastavak aktivnog djelovanja bosanskohercegovačkog pravosuđa i policije u borbi protiv terorizma.

>> Crnogorac ubijen u bombardiranju na borce ISIL-a: 'Gospodaru naš, nadahni nas izdržljivošću'

>> U Španjolskoj uhićeno 7 osoba povezanih s islamskim militantima

Komentara 1

RI
rikavac
17:24 12.02.2016.

e koje ste vi b.... sto ste hvatali? Pustite ga da ide platite jos kartu i nek ide g..no gdje mu je mjesto jer znas da se nece vratit i jedan manje. Kakva korist sto ste ga uhvatili kad ce te ga pustit odma i on ce nastavit po svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije