Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKID VATRE

Primirje u Gazi nije dugo trajalo – poginulo 40 ljudi

Gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
01.08.2014.
u 13:18

Dužnosnici iz Izraela i Hamasa potvrdili su da su pristali na prekid vatre

Danas je na snagu stupio novi prekid vatre u Gazi, koji je trebao trajati 72 sata. Međutim, primirje je trajalo manje od tri sata, prenosi Telegraph. Prema navodima bolnice u Gazi, nakon početka primirja poginulo je 40 ljudi. Izrael je optužio Hamas i druge palestinske militantne skupine za kršenje primirja, bez navođenja detalja.

Ministarstvo zdravstva u Gazi izvijestilo je da je u jednom napadu Izraelaca nakon prekida vatre ubijeno četvero ljudi. Izraelci su za BBC rekli da je bila riječ o reakciji na napad.

Izrael je u ofenzivu na Gazu krenuo 8. srpnja, pozivajući se na zaštitu od palestinskih militanata, a otad je poginulo više od 1420 Palestinaca, većinom civila. S druge strane poginuo je 61 izraelski vojnik, dva izraelska civila i jedan tajlandski državljanin u Izraelu, navodi BBC.

Dužnosnici iz Izraela i Hamasa, koji nadzire Gazu, potvrdili su da su pristali na prekid vatre. U Kairu bi trebali početi pregovori izraelskih i palestinskih dužnosnika o trajnijem primirju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prije objave plana o prekidu vatre najavio je da će njihove snage nastaviti uništavati Hamasovu mrežu tunela koji idu ispod granice u Izrael, bez obzira na primirje.

AFP-ovi novinari u Gazi izvijestili su da je sa službenim početkom prekida vatre nebo iznad Gaze utihnulo, iako je tijekom prethodna dva sata u tijeku bilo teško izraelsko bombardiranje  praćeno zvukom raketiranja.

>> Sarajevo i Gaza – dva grada koja su disala kroz tunele

>> Gaza gori, a Hrvatska se češlja

Komentara 43

DI
duncan_idaho
13:30 01.08.2014.

Izraelski fašisti su stvorili Hamas tretiranjem palestinaca kao niže rase i otimanjem njihove zemlje.

AR
ana.rimbaud
13:45 01.08.2014.

Molim vas da se prisjetite (ili naučite) da su i židovi u Varšavi koristili tunele. Tuneli su korišteni i u Sarajevu. Razmislite malo. Da je Hamas htio izvršiti masovni napad na izraelske civile, već bi to učinio.

DI
dokazano.istinito
15:16 01.08.2014.

jezusa su isto vredjali, psovali, ganjali, ovi ne ali njihovi zvali se isto izraelci, a i ubijanje im nije bas nejasna strana, djeca im meta isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije