Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovarali sa separatistima

Počasni vojni doček za 20 tijela poginulih Malezijaca

malezija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
22.08.2014.
u 22:03

Premijer Najib Razak osobno sudjelovao u pregovorima sa separatistima o povratku tijela poginulih malezijskih državljana.

Tijela malezijskih državljana poginulih u rušenju zrakoplova Malaysia Airlinesa nad Ukrajinom konačno su stigla kući. 

Ostaci 20 žrtava dobili su puni počasni vojni doček u zračnoj luci u Kuala Lumpuru, a proglašen je i nacionalni dan žaljenja. 

Svih 298 putnika i članova posade poginulo je u srpnju kada je let MH17 pogođen projektilom s područja Ukrajine koje nadziru proruski separatisti. Iako je na letu bilo putnika iz više zemalja (najviše iz Nizozemske), tragedija je posebno teška za Maleziju koju još uvijek potresa kriza od nestanka leta MH370

Navodno se očekuje da se potraga za tim nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa ponovno krene u rujnu, a planira se podvodna pretraga od 60.000 km2.

U medijima se premijer Najib Razak pohvalio da je osobno sudjelovao u pregovorima sa separatistima o povratku tijela poginulih malezijskih državljana. Nitko još nije uhićen zbog rušenja zrakoplova, a tenzije između Ukrajine i Rusije su i dalje iznimno visoke. 

Komentara 7

DO
Dongfeng
13:35 23.08.2014.

Lijovic, prodana duso. Suptilno spominjete pobunjenike kako bi usadili ljudima u podsvijest da su pobunjenici krivi za rusenje aviona, a kad cete napisati da je Ukrajina srusila malezijski avion? Kad cete napisati da se crna kutija ispituje beskonacno dugo, vjerojatno dok svi ne zaborave? Kad cete napisati su se Nizozemska, Ukrajina, Australija itd, dogovorile da nece izlaziti u javnost sa rezultatima osim ako se sve drzave usuglase? Kad cete napisati da Ukrajina ne zeli dati na uvid potrebne dokumente zracne kontrole nego su to pokupili i sakrili? Ako laze koza ne laze rog.

IV
Ivan50
16:02 23.08.2014.

Tko ubija konzule ,tko otima ljude,tko ne pušta promatraće na okupirani teritorij.Tko je dobio odlikovanje od Putina za naređivanje rušenja korejskog aviona sa isto oko300 putnika.Pa misliš da smo svi mi retardirani pa ne shvaćamo da su ti separatisti isti četnici u RH 1991.Sad bus još reko da su oni branil "vekovna ogništa".Putin je isti Milošević,a i proći će kao on.Sve negira a do grla je u pobuni protiv susjedne države.ZarTo te ne potsječa na 1991?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije