Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrečena presuda

Pistoriusu pet godina zatvora za ubojstvo Reeve Steenkamp!

Oscar Pistorius
Foto: Reuters/PIXSELL
1/17
21.10.2014.
u 10:52

Pistorius je prošlog mjeseca proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius (27) osuđen je danas na pet godina zatvora za ubojstvo Reeve Steenkamp.

Svoju 29-godišnju djevojku smaknuo je usred noći u vlastitoj kući u Pretoriji 14. veljače prošle godine.

– Svaka druga kazna koja ne uključuje zatvor poslala bi krivu poruku javnosti. A preduga zatvorska kazna nije prikladna jer bi manjkao faktor milostivosti – komentirala je presudu sutkinja Thokozile Masipa, javlja Reuters.

Kako javlja Guardian, Pistorius je osuđen i na tri godine uvjetne kazne zatvora za pucnjavu u javnosti. Njegov odvjetnik kazao je da će Pistorius predati sve oružje vlastima i da ga više ne želi posjedovati. Dodao je i kako postoji mogućnost da njegov klijent nakon jednog dijela kazne provedene u zatvoru ostatak odsluži u kućnom pritvoru. Hoće li to biti nakon 10 mjeseci, kako tvrdi obrana, ili nakon dvije godine, kako procjenjuju neki pravni stručnjaci, još nije odlučeno.

Nakon izricanja presude, paraolimpijac je odveden u zatvor.

Otac ubijene djevojke Barry Steenkamp kazao je da je ''jako zadovoljan'' izrečenom kaznom te da je ona ''dostatna'' dok je njegova supruga June Steenkamp ponovila da ništa nije okončano jer ''nikakva magija više ne može vratiti Reevu''.

Pistorius je prošlog mjeseca proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja. Sutkinja je tada kazala da je Steenkamp smaknuo pucajući kroz zatvorena vrata kupaonice te da je nepromišljeno ispalio četiri metka vjerujući da puca u uljeza.

>>Suđenje Oscaru Pistoriusu bliži se kraju: Tužitelj ga nazvao 'podmuklim svjedokom'

>>Oscar Pistorius prije suđenja uzimao satove glume?

Komentara 11

Avatar žič
žič
10:57 21.10.2014.

jadno,to je kak da su mu sudili u hrvatskoj,ma,tu bi dobil još i manje jer je,,zvijezda,,

Avatar Čaruga
Čaruga
11:50 21.10.2014.

Ja taj zakon ne kuzim, jesi li kriv ili nisi, ako nije kriv ide kuci ako je ubi budalu ili dozivotna i to je to, sta se svi prave blesavi sa tim zakonom. Da je to bila cerka od sudca tada nebi dobio 5 godina. Covjek je jednostavno prisiljen da uzima pravdu u svoje ruke kada dodje do takvih ili slicnih situacija.

Avatar una12
una12
11:53 21.10.2014.

Smijesna presuda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije