Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u kokpitu

Pilot povukao pogrešnu ručicu, isključio motor i u smrt odveo 43 osobe

TransAsia Airways
Foto: Reuters/PIXSELL
02.07.2015.
u 09:27

– Joj, povukao sam pogrešnu ručicu – kazao je pilot Liao Jian-zong prije nesreće.

Pilot TransAsia Airwaysa pogreškom je isključio jedini motor zrakoplova koji je radio nekoliko trenutaka prije nego se avion srušio, a u nesreći je poginulo 43 ljudi, stoji u izvještaju tajvanske agencije za sigurnost zračnog prometa, piše Reuters.

– Joj, povukao sam pogrešnu ručicu – kazao je pilot Liao Jian-zong prije nesreće, zabilježile su snimke iz kokpita. Dva kapetana pokušala su ponovno uspostaviti kontrolu nad zrakoplovom nakon što se drugi motor sam ugasio.

Kasno je shvatio da je povukao krivu ručicu

Liao je slučajno povukao pogrešnu ručicu, a to je shvatio tek kada je bilo prekasno. Pokušao je ponovno upaliti motor prije nego što je prvi zapovjednik, koji je bio u kokpitu u sklopu njegova treninga, kazao: Udar, udar, pripremi se za udar! To se posljednje čulo na snimci "crne kutije", prema izvještaju agencije o zrakoplovnoj nesreći koja se 4. veljače dogodila u Tajvanu.

Avion sa 58 ljudi srušio se u rijeku, a poginule su 43 osobe.

>>Avion Transasia promašio je zgrade za manje od metar!

Komentara 3

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:00 02.07.2015.

od dvije ručice za gas lik je uspio povući krivu!!! a navodno je profi pilot??? čak bi i čovjek koji nikada u životu nije bio u pilotskoj kabini u sekundi uspio shvatiti da je desna ručica od desnog motora, a lijeva od lijevog... i što je najgore, takvih "profi pilota" ima još...

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:43 02.07.2015.

Spasi nas Bože od pilota koji ne znaju za dva motora gdje se pale/gase.

OR
@orlando
10:45 02.07.2015.

Ovo kao da je priča iz Alan Forda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije