Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI

Pilot EgyptAira pokušao naglo sletjeti, prije pada kontaktirao kontrolu leta?

egyptair
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.05.2016.
u 23:15

Pilot je navodno egipatskim kontrolorima leta rekao da mora hitno sletjeti jer se zrakoplov ispunjavao dimom

Pojavljuju se nove informacije o prošlotjednom padu zrakoplova EgyptAira u Mediteran, u kojemu je stradalo 66 žrtava. Kako prenosi Telegraph, zrakoplovni izvori u Parizu su rekli da je pilot Mohamed Ali Shoukair pokušao naglo sletjeti kako bi ugasio požar na letu MS804. 

Pilot je navodno egipatskim kontrolorima leta rekao da mora hitno sletjeti jer se zrakoplov ispunjavao dimom. Francuska TV-postaja M6 javlja kako je taj razgovor trajao nekoliko minuta. Nagla spuštanja mogu biti opasna jer mogu dovesti do velikih promjena u pritisku zraka u kabini, a spekulira se da je to dovelo do pada zrakoplova.

Ovi navodi u suprotnosti su s informacijama istražitelja, koji su rekli da nije bilo radijskog kontakta s pilotom prije pada. Iz EgyptAira demantirali su navode televizije M6.

- Tvrdnje francuske TV-postaje nisu istinite. Pilot nije kontaktirao egipatsku kontrolu leta prije nesreće - naveli su.

Danas je, osim ove, ponuđena još jedna kontroverzna teorija o uzroku nesreće. Turske novine Hurriet citirale su jednog pilota koji je rekao da je sat prije nesreće iznad Istanbula preletio neidentificirani objekt sa treptavim zelenim svjetlima te potom iznenada nestao.

- Mislimo da je to bio NLO - rekao je pilot, dok egipatski istražitelji kažu da je prerano reći što je uzrokovalo nesreću.

>> Stjuardesa s leta EgyptAir godinu dana prije pada aviona predvidjela tragediju?

>> Egipatska vojska objavila fotografije stvari iz nestalog Airbusa

Komentara 6

DU
Deleted user
00:39 24.05.2016.

Ajme da NLO, koma, bit će njima i Egiptu i Turskoj da im je NLO odnio prihode od turizma.

DC
DC
03:31 24.05.2016.

Ovaj novinar sudeci po clanku zna jos manje od nas citatelja.

Avatar think pink
think pink
07:45 24.05.2016.

ajme koje smeće od novinarstva - u naslovu bombastična tvrdnja da je pilot razgovarao sa kontrolom leta, a u tekstu i istražitelji i avio kompanija kažu da to nije istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije