Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆNA POSLANICA

Patrijarh Irinej pozvao na život u bratskoj ljubavi i poručio: 'Dok je Srba, bit će i Kosova! Tu je naša Golgota i naš Jeruzalem'

patrijarh Irinej
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
03.01.2017.
u 17:26

'Kosovo i Metohija bit će i ostati naša zemlja'

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej u srijedu je Božićnom poslanicom pozvao na život u međusobnoj bratskoj ljubavi i posebno na molitvu za "raspeto Kosovo i Metohiju" poručivši da dok je Srba bit će i Kosova.

Patrijarh SPC-a u Božićnoj poslanici pozvao je na život u međusobnoj bratskoj ljubavi, a sunarodnjacima poručio da se posebno mole za Kosovo.

"Dok je Srba, bit će i Kosova!", poručio je patrijarh Irinej u Božićnoj poslanici, pozivajući na uzajamnu ljubav Božića i posebno molio za sve vjernike SPC-a u domovini i dijaspori te poručio "Posebno se molimo za raspeto Kosovo i Metohiju, našu duhovnu i nacionalnu kolijevku", rekao je Irenej

"Kosovo je duša Srbinova!", i "Zato će Kosovo i Metohija biti i ostati naša zemlja, jer su tu naša Golgota i naš Jeruzalem", poručio je Irenej.

"Božić nam osnažuje i vraća biblijski blagoslov: 'Rađajte se i množite i napunite zemlju!' Daj Bože, da ovaj blagoslov postane mjerom života srpskog naroda i svih naroda na zemlji, jer bi na taj način pakao bratoubojstva i čedomorstva bio zamijenjen rajskim mirom i punoćom života", istaknuo je patrijarh srpski Irinej u Božićnoj poslanici.

U poruci Irenej moli da "Gospoda, Cara mira da ugasi neprijateljstva među narodima, da spasi ljude svoje širom svijeta i da bude milostiv svima nama".

Istodobno je apelirao da ovaj Božić "prizove u zajednicu i sve one koji su se na bilo koji način odvojili od crkve".

Božić po Julijanskom kalendaru proslavlja se 7. siječnja, uz tradicionalni pozdrav - Mir Božji, Hristos se rodi.

Osim Srpske pravoslavne crkve, Božić po julijanskom kalendaru slave i druge istočne crkve kao što su Jeruzalemska patrijaršija, Ruska pravoslavna crkva, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora u Grčkoj, slijedbenici starog kalendara u Grčkoj te egipatski Kopti.

>> Na zidu kapelice osvanuo grafit 'Allahu Akbar'. Prošle godine na gradilištu džamije bacali svinjske glave

Komentara 9

DV
dvauosam
18:07 03.01.2017.

U pravu ste patrijarhu Irinej , dok je srba biti će i Kosova , jedino što Kosovo nikada više neće biti srpsko već Albansko.Ipak sretan vam Božić.

DU
Deleted user
22:12 03.01.2017.

Hahaha dobar vic.

Avatar Banat
Banat
11:02 04.01.2017.

Hrvati bi se trebali ugledati na svoje idole Amere. Hrvatska se treba braniti na Kosovu u suprotnom ce vam Kosovo stici do Zagreba a Srbiji do Begrada. A onda ce biti kasno. Pogladajte kako nestaje Makedonija i Crna Gora, to ceka i nas. Albanci i Turci vec kupuju kuce po Srbiji. Sve se radi takticki i veoma sracunato. Svaki rat medju hriscanima njima ide u korist, i sve ce uciniti da do njega dodje. Naivni moj narode Hriscanski..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije