Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Turskoj

Papu Franju će primiti u palači sa 1000 soba

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2014.
u 14:40

Papa Franjo putuje tri dana u Tursku da zagrli svoga prijatelja carigradskog patrijarha Bartolomeja I., kaže Vatikan

Papa Franjo putuje u Tursku od sutra do nedjelje 30. studenoga kako bi zagrlio svoga prijatelja carigradskog patrijarha Bartolomeja I., službeni je opis toga putovanja. Nakon što je pohodio Europski parlament, u kojem ima skeptika kad je riječ o ulasku Turske u Europsku uniju, Franjo pohodi najveću europsku muslimansku državu u kojoj vjera, pod predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, postaje sve više državnom.

Podsjetimo da je Kemal Ataturk 1928. godine odvojio vjeru od države (1925. zabranio je muškarcima nositi fes, a ženama burku u javnim uredima), od 1930. i žene su mogle glasovati na lokalnim te od 1934. na parlamentarnim izborima, a sada Erdogan izjavljuje kako „nije moguće izjednačiti žene i muškarce jer po prirodi nisu jednaki“. Dakle, u takvu Tursku, u kojoj vjera sve više nagriza sekularnu državu, dolazi papa Franjo.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Palača stajala 491 milijun eura

Tri dana boravit će u državi u čijem se susjedstvu ratuje i ubija sve nemuslimane te zasigurno neće prešutjeti progone kršćana. I unutar samog muslimanskog svijeta ratuje se, ubijaju se međusobno šijiti i suniti. U Turskoj će papa Franjo zasigurno zatražiti od domaćina, Europe i Ujedinjenih naroda da zaustave ratove i pokolje, ali ne upotrebom oružja. Franjo će pohoditi Istanbul i Ankaru. Tursku su pohodili Pavao VI. (1967.), Ivan Pavao II. (1979.) i Benedikt XVI. (2006. godine),

Papu Franju u novoj predsjedničkoj palači sutra će primiti Erdogan. Zbog te palače razvila se polemika i u Turskoj. Otvorena je prije manje od mjesec dana i stajala je 491 milijun eura. Ima 1000 soba i 200 tisuća stambenih kvadrata.

>>Velebna palača 'sultana' Erdogana stajala 616 milijuna dolara

>>Erdogan: Ne možete jednako tretirati žene i muškarce

>>Erdogan poput sultana izgradio Bijelu palaču s tisuću soba i bunkerom

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
12:40 28.11.2014.

Sad ce Erdogan i velesvjetska turska politika sigurno odobriti gradjenje crkava sirom Turske za krscane,kao sto Eu odobrava gradjenje djamija .

PA
pacoje
15:22 27.11.2014.

primit ce ga jedan fundamentalista islama...koji vjeruje u islam kako kazu, a ne prilagodjava islam,jer kaze se ako se vjera prilagodjava,to onda ljudi sebi prilagodjavaju vjeru a zato nemaju prava ,jer ja neznam kako se moze prilagodjavati vjera bez prorokaka i bez dozvole od Boga

PA
pacoje
15:37 27.11.2014.

zasto zovemo jednog covjeka koji prima ljude kao sto je papa u svojo rezidenciji kao vovjeka. i zasto njega nazivaju kao covjeka koji zeli izmjeniti tursku a u negativnom...prvo sto bi mogao kazati je to da je erdogan od turskeke sa mnogo dugova napravio turskom koja pomaze fmn-u..a drugo zelim kazati,zasto se turski premier vidi kao covjek sa diktaturom " kada cijeli zapad polozi uvjek neki crveni tepih za seike iz saudijske arabije kada posjecuju zapad, i ne samo to ,nego i punim ustama hvale diktatore poput sisija iz egipta kojeg svi znamo kakav je..a o okupiranoj püalestini znamo isto svi kako tamo izrael okupira i ubija ljude....ja bi zeleo da papa pogleda izbliza palestinu pa da kada ide u americi ili posjeti gazu i egipat govori slobodno ono sto medije ne smeju govoriti, na koncu konca koga se ima bojati ?!....a zasto imaju toliko razumjevanja za seike i sisija zapadnjaci,a ne nemaju za one koji ne mogu ni svoje plantaze i kuce ,i djecu da sacuvaju od onih koji se zovu cionisti.zassto zapadni rezimi moraju da napadaju siriju i irak sada,a nisu mogli i ne mogu da napadnu izrael kada veleposlanici i medjunarodni lijekari placu zbog istine koja boli (istinu koju su i dusom prihvatili,a to je ubijanja djece pred ocima svijeta i ignoriranje istine od zapadnih medija i vlada tih drzava)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije