Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U avionu s novinarima

Papa za sada nema u planu posjet Hrvatskoj

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
06.06.2015.
u 23:07

Kardinal Müller je najavio Papi kako je u pripremi dokument koji bi trebao dati smjernice biskupima kako se ponijeti prema navodnim ukazanjima Gospe u Međugorju.

Papa Franjo za sada nema u planu posjet Hrvatskoj, a glede fenomena u Međugorju Kongregacija za nauk vjere trebala bi donijeti neka uputstva za biskupe. To je papa Franjo odgovorio potpisanom dopisniku Večernjeg lista koji je s papinim zrakoplovom bio na putovanju u Sarajevo.

Na pitanje kada će pohoditi Hrvatsku, papa Franjo je rekao kako pohodi zemlje na periferiji Europe, one koje nisu članice Europske unije. Prema tome za sada nije u planu njegov dolazak u Hrvatsku.

Na pitanje kada će se doći do nekog suda o fenomenu Međugorja, papa Franjo je kazao kako je komisija koja je osnovana na zahtjev Benedikta XVI., kojoj je na čelu bio kardinal Ruini, načinila dobar posao i predala ga Kongregaciji za nauk vjere. Pročelnik te kongregacije, kardinal Müller je najavio Papi kako je u pripremi dokument koji bi trebao dati smjernice biskupima kako se ponijeti prema navodnim ukazanjima Gospe u Međugorju.

Franjo je rekao kako je dokument pri zaključenju, ali to ne znači, objasnio nam je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi da će to biti jako brzo.

Prije negoli je odgovarao na pitanja četvero novinara, a prvo je postavio potpisani dopisnik Večernjeg lista, papa Franjo je obišao sve novinare u zrakoplovu i sa svima se rukovao. Na kraju je zahvalio novinarima na poslu koji obavljaju. Papa je bio vrlo dobro raspoložen i htio je još ostati razgovarati, ali su mu kazali da se treba pripremiti za slijetanje.

>> Stvorimo mir za sve! Treći svjetski rat već traje i vodi se u dijelovima

>> Prihvatiti i slušati drugoga recept je za suživot i mir

>> 'Papa Franjo će uskoro doći i u Hrvatsku'

Komentara 46

Avatar liquidsky
liquidsky
23:33 06.06.2015.

Najvažnije je da je Bandić danas blebnuo kako Papa dolazi u Hrvatsku - i to polukonspirativno jer eto, Bandić zna kada ali ne smije reći. Nevjerojatno je da taj čovjek i Papu koristi za vlastitu promociju. Ili je u pitanju samo teška psihička bolest pa ne zna što govori.

IV
Ivanveliki
00:04 07.06.2015.

Danas je bilo zadovoljsto vidjeti i cuti papu sto govori, sve njegove zelje za buducim mirom i zajednickim mirnim zivotom. Predivan covjek koji je svojom spontanoscu i postao toliko blizak narodu. Samo neka nam sto duze pozivi tako dobar ii drag papa! Puno je tu bilo kvalitetnih poruka za buducnost kojih bi se i sami trebali pridrzavati kako bi nam bilo napokon bolje. Proslost treba ostaviti gdje joj je mjesto - u proslosti. Po papinim rijecima i ja ne zelim vlast koja ce me vuci u proslost nego naprijed (koja god to bila), za bolji zivot nas i nase djece!

ME
melinda
23:30 06.06.2015.

Naravno da nema u planu posjet hrvatskoj dok kod nas cvjeta nacionalizam i podrska Simunicu Thompsonu HDZ.u Nazalost i Kolinda podrzava hdz satorase iako se obavezala da ce biti presjednica svih Hrvata a ne samo hdz-a i Karamarka.Mi koji podrzavamomo istinu ma kakva ona bila uvijek ima laznih patriota koji salju ruzne slike u svijet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije