Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U RIMU

Papa pozvao nogometaše na utakmicu za mir, Abou Treika odbio

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
26.08.2014.
u 10:23

Egipćanin ne želi igrati s izraelskim nogometašima

Papa Franjo odašilje novi poziv za mir ovoga puta kroz nogometnu utakmicu koja će se održati u ponedjeljak 1. rujna na olimpijskom stadionu u Rimu. Bit će to međuvjerska utakmica za mir pošto će sudjelovati nogometaši sve tri monoteističke religije. Igrat će slavni nogometaši prošlosti i sadašnjosti.

Franjo je organiziranje utakmice povjerio argentinskom nogometašu, dugogodišnjem kapetanu Intera, Javieru Zanettiju, koji je izjavio kako je već pedesetak nogometaša svijeta prihvatilo poziv. Ima i onih koji su odbili poziv, kao što je egipatski nogometaš Al Ahly Mohamed Abou Treika, koji ne želi igrati s izraelskim nogometašima, a igrat će Yossi Benayoun.

Među onima koji su prihvatili poziv su Lionel Messi, David Trezeguet, Andrey Shevchenko, Andrea Pirlo, Pippo Inzaghi, Ezequiel Lavezzi itd.

Papa Franjo neće biti na stadionu i neće gledati ni tv-prijenos, ali će primiti sve nogometaše u ponedjeljak poslije podne u dvorani Pavla VI. u kojoj se održavaju opće audijencije. Sredstva prikupljena od ulaznica, te donirana za vrijeme utakmice bit će namijenjena projektima dobrotvornih zaklada.

>> Papa Franjo u Albaniju s mislima na Balkan

>> Papa Franjo telefonirao roditeljima ubijenog Jamesa Foleyja

Komentara 2

GO
GosponVepar
12:03 26.08.2014.

Zar baš svaka tema mora imati usporedbu s bivšom državom?

BA
bajo2
11:11 26.08.2014.

papst ostavi se tih gluposti.pravis izbor kao sto se radilo prije u yu.bratstvo i jedinstvo i te gluposti,nisu i ne postoje.ahahahahah(ps.pitaj izraelce dali bi igrali sa simunicem!)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije