Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŽALOŠĆEN SUKOBIMA

Papa oplakuje mrtve u Iraku i moli za mir u toj zemlji

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.10.2016.
u 13:58

"U ovim dramatičnim trenucima, u mislima sam s cijelim iračkim narodom, osobitom sa stanovnicima grada Mosula"

Papa Franjo u nedjelju je pred desecima tisuća vjernika okupljenih na Trgu svetoga Petra govorio o sukobima i "hladnokrvno počinjenim ubojstvima" oko Mosula, pozvavši ih na molitvu za "budućnost punu sigurnosti, izmirenja i mira" u Iraku. 

"U ovim dramatičnim trenucima, u mislima sam s cijelim iračkim narodom, osobitom sa stanovnicima grada Mosula", rekao je argentinski Papa pred okupljenim vjernicima. 

"Naše su duše šokirane vijestima o okrutnom nasilju koji se već predugo provodi nad nevinim stanovništvom - muslimanima, kršćanima i pripadnicima ostalih etničkih skupina i vjera", kazao je Sveti Otac.

"Osobito me rastužuje kada čujem vijesti o hladnokrvnim ubojstvima počinjenima protiv sinova voljene zemlje, među kojima ima i djece. Takva nas okrutnost ostavlja bez riječi i tjera suze na oči", rekao je Franjo.

Poručivši Iračanima da suosjeća s njima, Papa je objasnio da moli kako bi "Irak, unatoč tome što je teško pogođen, zadržao snagu i nadu da će krenuti prema sigurnijoj budućnosti, budućnosti izmirenja i budućnosti ispunjenoj mirom".

Potom je oko 50.000 okupljenih na Trgu svetoga Petra pozvao da se u tišini i molitvi prisjete iračkoga naroda.

Iračke vojne snage u nedjelju su nastavile proboj prema Mosulu kako bi taj grad ponovno preuzele od džihadista Islamske države. Zbog nenadanog džihadističkog napada na Kirkuk, vojska je onamo morala poslati pojačanje. 

Međunarodna zajednica i nevladine udruge zabrinute su za sudbinu civila koji su bili prisiljeni ostati u Mosulu.  

>> Anušić: Želimo Papinski Križ vratiti na mjesto gdje je papa i služio misu

Ključne riječi

Komentara 3

DU
dukidudoje
17:55 23.10.2016.

,papa zaboravlja sto je kazao prije 2 mjeseca...a sto se moli papa ,kada to vec rade rusi i zapad, moli se da operacija bude uspjesna za papu ili sto

BO
Borivoje
18:15 23.10.2016.

nije lako ni popu u srbi, a kamoli papi , kada bombardiraju muslimane, ne moze se narodu reci da su poglavari crkve zadovoljni ucinkom protiv ljudi koji su slabo naoruzani a njih bombarduju svim i svacim, pape je inteligentan an a i popovi ako zatreba..to se u terminologiji internationali zove i hiporkrat

Avatar lvan12
lvan12
14:22 23.10.2016.

E moj pape... nisi tako plakao i molio za ubijene u Siriji i Libiji od strane djihadista i militanata podrzanih od strane zapadnih vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije