Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadbiskup Puljić:

'Papa Franjo zbog nemira ove godine nije došao u BiH'

Vinko Puljić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
17.04.2014.
u 16:03

– POmaknuli smo to za sljedeću godinu. Bolje reći, ja sam zamolio, ako ne možemo sada, da to ostvarimo barem sljedeće godine – kazao je kardinal Puljić.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić rekao je da je papa Franjo ove godine trebao posjetiti Bosnu i Hercegovinu, ali da je na njegovu molbu posjet otkazan za 2015, piše Klix.

– Njegova je iskrena želja bila da dođe ove godine. Taj pohod trebao se dogoditi u prvoj polovini ove godine. Međutim, on se nije mogao dogoditi zbog ovih nedavnih nemira – kazao je Puljić i dodao da je "policija tu zakazala" jer se nije mogla garantirati Papina sigurnost.

Puljić ga je zamolio da dođe sljedeće godine

– Postavljeno je pitanje koliko je takva policija garancija sigurnosti – rekao je Puljić dodavši da u drugoj polovini godine Papa nije mogao doći jer se održavaju izbori, a "on nikad ne dolazi kad su izbori".

– Zbog toga smo to pomaknuli za sljedeću godinu. Bolje reći, ja sam zamolio, ako ne možemo sada, da to ostvarimo barem sljedeće godine – kazao je kardinal Puljić.

>>Papa Franjo traži oprost zbog svećenika pedofila

>>Umorni papa Franjo održao dramatičnu homiliju koja će ući u povijest!

Komentara 3

Avatar Becarina
Becarina
17:24 17.04.2014.

Zato su i izazvani nemiri .

BA
bakulušić
19:47 17.04.2014.

Nadajmo se da će papa Franjo posjetiti i Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te da ćemo s njim moliti za mir,ljubav i radost u cijelom svijetu.To troje nam je svima potrebno. Danas je Veliki četvrtak pa evo jedna mala molitva iz pučke pobožnosti: "Dušice grišna,budi mi kripna. Kada budem umirati,daleko ćeš putovati,dugim putim,tisnim klancim. Susrest će te Duv nemili Duv nečisti.Pitat će te: Jesil moja il Božija?. Nisam tvoja već Božija,Bogu sam se obećala na svet danak na Veliki četvrtak...

M3
Miške 3
08:19 18.04.2014.

Kad vidim i čujem tog kardinala Puljića, prisjetim se žicara- šibicara na sarajevskom željezničkom kolodvoru. Kako crkva pogriješi u izboru svojih rukovodioca; Komarica je čovjek kojem vjerujem, ovome nikada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije