Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Primjer gradi'

Papa Franjo zaredio 19 svećenika, među njima i Hrvat Stjepan Brčina

papa Franjo
Reuters/PIXSELL
26.04.2015.
u 14:45

Franjo je poručio novim svećenicima i da nikada ne odbiju krštenje, već da krste sve koji to od njih zatraže.

Primjer gradi, riječi bez primjera su prazne riječi, ne dotiču srce, čak čine zlo, nikako ne čine dobro, rekao je papa Franjo u homiliji na današnjoj misi u bazilici sv. Petra tijekom koje je zaredio 19  novih svećenika među kojima Hrvata Stjepana Brčinu iz reda Manje braće Franjevaca konventualaca.

Svi novi svećenici imaju manje od 40 godina i papa Franjo im je poručio da njihove mise ne budu dosadne, već da dođu do srca vjernika, jer "ono što im vi kažete je ono što vi imate u srcu". Riječi svećenika ne smiju biti prazne, već moraju sadržati primjere. Franjo je poručio novim svećenicima i da nikada ne odbiju krštenje, već da krste sve koji to od njih zatraže.

"Nemojte osuđivati"

Zatim ih je pozvao da se "u ime Isusa i njegove Crkve nikada ne umore biti milosrdnima dok u ispovjedaonici budete davali oprost, nemojte osuđivati".

Tijekom nedjeljnog obraćanja Regina Coeli s prozora na Trgu sv. Petra, papa Franjo je naglasio  kako svi u Crkvi, odnosno svećenici, biskupi, pape, ne smiju imati mentalitet menadžera, već  mentalitet sluge imitirajući Isusa, koji nas je spasio svojim milosrđem.

>>Papa Franjo će na putu u SAD ili na povratku, u rujnu, posjetiti i Kubu?

>>Papa Franjo: Korupcija je smrdljiva kuga našeg društva

Komentara 1

FR
franjo
16:20 26.04.2015.

Teško da se svećenici pridržavaju onoga što Papa govori. Neće se oni da odreknu imetka i lakog života. Nažalost je Papa Franjo star i neće uspjeti da crkvu dovede na pravi put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije