Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nikad više'

Papa Franjo uputio apel: Molim vas zaustavite ratove

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
27.07.2014.
u 17:22

Nikad više rata, mislim prije svega na djecu kojima se oduzima nada, budućnost, mislim na ubijenu i ranjenu djecu, poručio je danas papa Franjo na Trgu sv. Petra u Vatikanu

Zaustavite ratove, oduzimate budućnost djeci, snažan je poziv koji je papa Franjo uputio danas tijekom angelusa s prozora papinske palače na Trgu sv. Petra.

- Sve se gubi s ratom, ništa se ne gubi s mirom. Nikad više rata, mislim prije svega na djecu kojima se oduzima nada, budućnost, mislim na ubijenu i ranjenu djecu, na onu koja ostaju siročad, na djecu koja se igraju pokraj ratnih ostataka i koja se ne znaju smijati. Zaustavite se, molim vas sa svim srcem - kazao je papa Franjo, koji je podsjetio i na 100. godišnjicu od početka Prvog svjetskog rata.

Franjo je pozvao na neponavljanje grešaka koje su dovele do Velikog rata, koji je izazvao milijune mrtvih i velika uništenja. Potrebno je imati na umu povijesne lekcije i neka to prevlada s dijalogom. Bergoglio je podsjetio kako je papa Benedikt XV. ocijenio Prvi svjetski rat, odnosno kao „beskorisni pokolj“, koji je poslije četiri godine doveo do mira koji je bio krhkiji od onoga prije rata.

Papa Franjo je pozvao na mir u Iraku, Ukrajini i na Srednjem istoku.

>>Papa na Bliskom istoku: Moj pohod je isključivo vjerski, molit ću za mir

>>Papa: Gospodine, razoružaj jezik i ruke

Ključne riječi

Komentara 19

DI
dokazano.istinito
17:43 27.07.2014.

moliti zlocinca da prestane da ubije jos vise djece je pokazatelj da i papa je pod dejstvu cionistickog seruma, zlocinca ne treba moliti, njega treba osuditi, 379 djece, i preko 955 civila ubijenih, na tisuce i tisuce kuca, skole, bolnicaolnica UN skole, je izrael bombardovao, pa ti se mozda samo hitlerom moze mjeriti

Ivan Štorga
18:11 27.07.2014.

Sveti oče, trebate reći "popu pop, bobu bob", a ne biti neodređeni.

Avatar fircik
fircik
17:58 27.07.2014.

Bravo za papu Franju! A neke druge pape su u bliskoj proslosti blagosiljali ratove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije