Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turneja po Jućnoj Americi

Papa Franjo u Ekvadoru se vozio u 'običnom' Fiatu

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.07.2015.
u 10:41

Papa je pozvao narod u Ekvadoru da nikada ne prestane zahvaljivati Bogu za sve što je učinio za njih, da štite djecu i starije osobe i imaju povjerenja u mlade

 - Evanđelje je ključ za sučeljavanje s današnjim izazovima, rekao je papa Franjo po dolasku u Quito, glavni grad Ekvadora, prve etape njegova pohoda Južnoj Americi koji će trajati do 13. srpnja.

Franjo se predstavio kao „svjedok Božjeg milosrđa i vjere u Isusa Krista“. Pozdravljajući ekvadorskog predsjednika Rafaela Correu, lokalnu Crkvu i vjernike, Franjo je zajamčio svoje zauzimanje za sučeljavanje s današnjim izazovima promicanjem dijaloga, kojem trebaju prisustvovati svi bez iznimaka, kako bi se napredovalo i razvijalo, te stvorilo bolju budućnost.

Poslije dolaska na zračnu luku u Quitu (u nedjelju u oko 22 sata po srednjoeuropskom vremenu), papa Franjo je najprije oko 40 km prema središtu grada prošao u običnom zatvorenom automobilu (Fiat Idea) i putovanje je trajalo duže od predviđenoga jer je htio pozdravljati ljude duž ceste, a onda je osam kilometara prošao u otvorenom papamobilu (jeep).

Papa je pozvao narod u Ekvadoru da nikada ne prestane zahvaljivati Bogu za sve što je učinio za njih, da štite djecu i starije osobe i imaju povjerenja u mlade.

>> Papa na putu u Južnu Ameriku

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
11:06 06.07.2015.

Vozali ga.

AR
arjavas
11:33 06.07.2015.

To kod naših biskupa nemreš videti . Da nije došel ovaj Papa , naši bi biskupi gradili urede ( ne optočene "oniksom " nego čistim zlatom .

TP
trias politica
15:44 06.07.2015.

Naravno, pa nije iskompleksiran da se mora voziti u Mercedesu, BMWu i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije