Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet

Papa u Egiptu bez blindiranog automobila: 'Nismo zabrinuti, idemo naprijed vedro'

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.04.2017.
u 17:50

Franjo će se u Kairu sastati s egipatskim predsjednikom Abdel-Fattahom al-Sisijem, velikim imamom džamije Al Azhar šeikom Ahmedom al-Tayebom i s pravoslavnim koptskim papom Tawardosom II.

Papa Franjo se tijekom posjeta Egiptu 28. i 29. travnja neće upotrebljavati blindirani automobil, kazao je danas novinarima šef ureda za tisak Svete Stolice, Greg Burke. Papa će za kretanje po Kairu upotrijebiti zatvoreni automobil, a ne otvoreni papamobil, ali to vozilo nije blindirano. Franjo nije htio upotrebu blindiranog automobila.

„Nismo zabrinuti zbog sigurnosti na tome putovanju. Živimo u svijetu gdje je pitanje sigurnosti dio života, ali idemo naprijed vedro kako to želi Papa“, kazao je Burke.

Franjo će se u Kairu sastati s egipatskim predsjednikom Abdel-Fattahom al-Sisijem, velikim imamom džamije Al Azhar šeikom Ahmedom al-Tayebom i s pravoslavnim koptskim papom Tawardosom II. Veliki imam Al Azhara, šeik Ahmed al-Tayeb, boravio je u posjetu Vatikanu u svibnju 2016. godine i tada se sastao s papom Franjom. A, egipatski predsjednik Sisi pozvao je Franju tijekom svoga posjeta Vatikanu koncem 2014. godine. Papa Franjo i koptski papa Tawardos II. sastat će se u katedrali svetog Marka u Kairu. Moto Papina pohoda „Papa mira u Egiptu mira“, jedna je od rečenica koje pravoslavni i katolički kopti često ponavljaju kako bi opisali očekivanja od tog apostolskog putovanja.

>> Papa Franjo vodi jedan od najsvetijih obreda katoličke liturgije, Križni put oko rimskog Koloseuma

>> Papa Franjo ovo nije očekivao tijekom posjeta Carpiju

Ključne riječi

Komentara 7

DR
dragutinka
19:41 24.04.2017.

i srbija je nekoliko puta pozvala papu u srbiju, pa vise je krscana u srbiju nego li u egiptu, a papa ipak ide u egipat iako znamo kakav je taj vojni rezim tamo okrutan, kako da shvatim to da moze ici u egiptu a ne moze u srbiju, pa zar to nije sramota

DU
Deleted user
11:13 25.04.2017.

@mlakar: Egipat je jedina zemlja u toj regiji gdje je mir, gdje dnevno ne pogibaju nekoliko stotina ljudi,... Arapima treba diktatura jer oni sa demokracijom ne znaju, i "demokracija" kod njih rezultira ratom!

ML
Mlakar
21:00 24.04.2017.

kakav je rezim tamo, ne treba ti to, tamo ni ptice slobodno ne slecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije