Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATOLIČKA CRKVA

Papa Franjo poziva mlade da budu hrabri: 'Bolji svijet se izgrađuje vama'

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.01.2017.
u 17:31

Franjo poziva na, kako je napisao, „izlazak iz rigidnosti koja čini manje uvjerljivim najavu sreće Evanđelja“

Papa Franjo priželjkuje Crkvu koja će dati prostor mladima, spoznati jezik mladih i valorizirati kreativnost i talente.

„Bolji svijet se izgrađuje vama, vašoj volji za promjenama i vašoj velikodušnosti“, napisao je papa Franjo mladima u dokumentu, koji je danas obznanjen, za pripremu XV. redovne opće Biskupske sinode, koja će se održati u listopadu 2018. godine na temu „Mladi, vjera i raspoznavanje duhovnih zvanja“.

Tema očituje pastoralnu skrb Crkve za mlade između 16 i 29 godina, a u kontinuitetu je s odrednicama nedavne Sinode o obitelji i sadržajima apostolske posinodske pobudnice Amoris Laetitia. Tekst, zapravo knjiga od 69 stranica koju je izdala vatikanska izdavačka kuća (LEV), koji je danas obznanjen i koji će biti upućen mladima cijeloga svijeta je dosta općenit, ali poziva Crkvu da izađe iz svojih unaprijed pripremljenih shema i ide tamo gdje se mladi nalaze i prilagodi se njihovu vremenu i ritmu. Franjo poziva na, kako je napisao, „izlazak iz rigidnosti koja čini manje uvjerljivim najavu sreće Evanđelja“.

Na koncu je objavljen upitnik koji će biti upućen mladima u svim biskupijama svijeta preko internetskog sajta. Upitnikom se želi doznati koja su očekivanja mladih i kakav je njihov život. Crkva mora slušati glas mladih, kaže Papa i poziva ih „učinite da se čuje vaš urlik“.

>> Papa beskućnicima dijelio vreće za spavanje

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Parousia
Parousia
18:34 13.01.2017.

Neka te Dragi Bog Blagosovi i vodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije