Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorizam potaknut fundamentalizmom

Papa Franjo osudio džihadističke napade: Nitko ne smije ubijati u ime Boga

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
09.01.2017.
u 14:39

Ujedno je pozvao sve vlade da se bore protiv siromaštva koje generira takav fundamentalizam.

Papa Franjo osudio je u ponedjeljak džihadističke napade diljem svijeta i sve vjerske čelnike pozvao da naglase kako nitko ne smije ubijati u ime Boga.

U novogodišnjem govoru članovima diplomatskog zbora pri Svetoj Stolici, papa je rekao da ga žalosti što se religija i dalje koristi kao izgovor za "nasilje, marginalizaciju i odbacivanje".

Pritom se pozvao na "terorizam potaknut fundamentalizmom" koji je 2016. odnosio živote u Afganistanu, Bangladešu, Belgiji, Burkini Faso, Egiptu, Francuskoj, Njemačkoj, Iraku, Jordanu, Nigeriji, Pakistanu, Tunisu, Turskoj i Sjedinjenim Državama.

"To je podlo i gnusno, korištenje djece da ubijaju, kao u Nigeriji, ili napadati ljude na molitvi, kao u Kairu, ili radnike i putnike, kao u Bruxellesu, ili prolaznike, kao u Nici i Berlinu, ili ljude koji slave Novu godinu, kao u Istanbulu", rekao je Franjo. 

"To je ludilo koje zlorabi Božje ime kako bi sijalo smrt", rekao je papa.

"Zato pozivam sve vjerske čelnike da zajedno još jednom nedvosmisleno objave da nitko ne može ubijati u ime Boga", naglasio je.

Ujedno je pozvao sve vlade da se bore protiv siromaštva koje generira takav fundamentalizam.

>> Papa Franjo svjestan da bi mogao biti meta napada: 'Uvijek postoji rizik ishitrenog postupka nekog luđaka'

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
17:22 09.01.2017.

A tko im je ono prao noge...? I tko propovijeda da ih moramo prigrliti i uzeti k sebi...??? Deder Francek, odluči se na kojoj si strani!

IC
ice12
01:21 10.01.2017.

Sumnjam da je papa procito kuran

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
14:48 09.01.2017.

Nebi se htel puno mešati, ali kaj je ono sa copernicama bilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije