Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN

Papa Franjo omogućio svećenicima da daju oprost za pobačaje

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.11.2016.
u 13:35

Papa Franjo proširio je ovlasti katoličkih svećenika omogućivši im da daju oprost za pobačaje, prenosi CNN.

Papa u apostolskom pismu naglašava kako je pobačaj grijeh jer okončava nevini život.

– Ali mogu i moram reći da nema grijeha koji božja milost ne može doseći i izbrisati kad naiđe na pokajničko srce koje traži pomirenje s Ocem – dodaje Papa.

Uskoro opširnije...

>> Papa Franjo voli kršiti pravila, a nemoguće je utvrditi tko mu je stvarno blizak

>> Četiri konzervativna kardinala žele pokrenuti proces ispravljanja pape

Komentara 69

MO
mojski
15:52 21.11.2016.

papa se nikad ozenio nije,a postao je papa

Avatar abakus
abakus
16:02 21.11.2016.

"Papa Franjo omogućio svećenicima da daju oprost za pobačaje." Što to uopće znači? Čak i po katoličkoj doktrini odriješenje od grijeha može se "dobiti" SAMO i JEDINO ako se čovjek iskreno kaje, ako je zamrzio svoj grijeh, ako će ga u svako prilici sam osuđivati i ako ga NIKAD, ali ama baš nikad, ni u kojoj prilici, neće opravdavati. I ako je čvrsto odlučio nikad ga više ne napraviti. Samo tada, po katoličkoj doktrini, vrijedi odriješenje koje je dobio nakon ispovijedi. Koliko će biti takvih iskrenih pokajnika...? S druge strane, onome tko se zaista iskreno pokajao, ovo odriješenje malo će značiti, jer će tu osobu činjenica da je ubio vlastito dijete progoniti i mučiti do kraja života. Sve je to jedna užasna muka i jedno užasno zlo. Ppbačaj treba zabraniti, a obiteljima, pogotovo ženama, pružiti svu moguću podršku i pomoć kako bi prihvaćali svoju začetu djecu umjesto da pomišljaju na pobačaj kao "rješenje".

LA
Laura Anny
15:09 21.11.2016.

Zakoni sjevera i juga nisu isti, ' svaki pokusaj ubistva je krivicno djelo'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije