Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čak ni utakmice

Papa Franjo objasnio zašto od 1990. godine nije gledao televiziju

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
26.05.2015.
u 22:39

– To je zavjet koji sam dao Blaženoj Djevici Mariji u noći 15. lipnja 1990. godine. Rekao sam si: Nije to za tebe – objasnio je poglavar Katoličke crkve.

Poglavar Katoličke crkve, papa Franjo, tvrdi da nije gledao televiziju od 1990. godine jer se zavjetovao Blaženoj Djevici Mariji te je zaključio da "nije to za njega", piše Mirror.

Iako je strastveni nogometni navijač reprezentacije Argentine i kluba San Lorenzo iz Buenos Airesa, papa Franjo čak ni njihove utakmice ne pogleda preko malog ekrana.

No, članovi Švicarske garde ga izvještavaju o promjenama rezultata utakmica i pozicijama na tablici jer on ne može sve to pratiti na televiziji jer je ne gleda već 25 godina.

Ne koristi se internetom, čita samo jedne novine

U intervju argentinskim novinama, papa Franjo je kazao da nema poseban razlog za "televizijski post" nego da je u nekom trenutku shvatio da to nije za njega.

– Nisam gledao televiziju od 1990. godine. To je zavjet koji sam dao Blaženoj Djevici Mariji u noći 15. lipnja 1990. godine. Rekao sam si: Nije to za tebe – objasnio je poglavar Katoličke crkve.

Tvrdi da se ne koristi niti internetom, a čita samo jedne novine dnevno i to 10 minuta ujutro.

>>Kolinda Grabar-Kitarović će papu Franju pozvati u posjet Hrvatskoj

>>Kada novac postane idol, muškarci i žene svedeni su na obična sredstva

Komentara 11

KO
Kolokol
23:51 26.05.2015.

ima poseban razlog, koji vi niste prenijeli jer se odnosi i na vas u redakciji. citiram: “Mediji imaju običaj uzeti jednu riječ i vaditi je iz konteksta. Nedavno sam se susreo s ljudima u jednoj rimskoj župi i starijim osobama koje su bile tamo rekao sam da razumijem kako se osjećaju jer sam i ja sam star i ponekad se osjećam loše. Idući dan svi mediji su napisali: "Papa priznao da je bolestan”

MA
Manolo46
22:46 26.05.2015.

Dobro si i napravio

DU
Deleted user
23:06 26.05.2015.

judi..cuvajte ga..da je.. slucajno..ne upali..i ne ugleda ..hrt..kolpala bi ga..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije