Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Papa Franjo: Neka svaka obitelj ima stan

papa,vatikan,kosti
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.12.2013.
u 13:28

Potrebno je učiniti sve kako bi svaka obitelj imala stan, kazao je papa Franjo tijekom današnjeg angelusa. Na Trgu sv. Petra bili su danas i predstavnici prosvjednika skupine Forconi (trozube vile) u kojoj se nalaze poljoprivrednici, prijevoznici itd. pa im se obratio papa Franjo.

'Onima koji su se danas okupili kako bi pokazali svoje socijalno zauzimanje želim dati svoj konstruktivni prilog: neka se odbace iskušenja za dolazak do sukoba i nasilja, te neka se uvijek slijedi put dijaloga' kazao je papa Franjo.

Zatim je istaknuo kako u ovo vrijeme božićnih blagdana, 'osobe, socijalne ustanove i vlasti trebaju učiniti sve moguće kako bi svaka obitelj mogla imati stan'. Jer,'siromašni ne mogu više čekati', istaknuo je Franjo.

Prije nekoliko dana papa Franjo je, kako danas pišu mediji, poslao ček s 1000 eura obrtniku Bernardu Raimondiju u Palermu, kojeg su uništili zelenaši. Njegova žena, Antonina Meli, očajna zbog situacije pisala je opširno pismo papi Franji o tome kako su ih uništili oni koji su im posuđivali novac.

Iznenada je na njihovu adresu, kako je 4. prosinca napisao list LiveSicilia na svojoj web stranici, stigao iz Vatikana ček na 1000 eura. No, ček se nije mogao unovčiti, jer Bennardo i Antonella nemaju račun u banci preko kojeg bi ga mogli unovčiti. Ni na pošti ni na bankarskim šalterima ne mogu unovčiti ček, već bi to mogli učiniti samo na šalteru banke koja ga je izdala, dakle u jednoj banci pokraj Vatikana. Trebali su, dakle, doći iz Palerma u Rim, potrošiti novce da bi unovčili papin ček. No, ponovno im je u pomoć priskoćio Vatikan i novce poslao preko poštanske uputnice.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar macak Tomo
macak Tomo
15:49 22.12.2013.

Gosp. Lopove ti prodaj stvoje stanove pa kupi ovce, budi pastir pa im drži mise i naplaćuj vrlo brzo ćeš povratiti svoje bogatstvo

AA
aabbcc
15:21 22.12.2013.

Neka svaka obitelj ima stan_______Pa ko ce biti postanar ? Kome da ja izdam svoja tri... ?

DA
davos24
13:48 30.12.2013.

To je najgora urota zapada, neka svatko ima svoj stan, da to ne govore političari i ovako neko ne bi niko ni uzimao stambene kredite koji su tumori modernog Čovječanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije