Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reformator

Papa Franjo: Ne osuđujte razvedene. Poduprite ih!

papa Franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.02.2014.
u 16:50

- Kada ljubav ne uspije, a mnogo puta ne uspije, moramo shvatiti kolika je bol takvog gubitka i neuspjeha te biti potpora braći i sestrama koji kroz nju prolaze - kazao je Papa.

Papa Franjo je tijekom današnje mise rekao da parovima koji su se razveli treba dati potporu, a ne ih osuđivati, piše ANSA.

- Kada ljubav ne uspije, a mnogo puta ne uspije, moramo shvatiti kolika je bol takvog gubitka i neuspjeha te biti potpora braći i sestrama koji kroz nju prolaze - kazao je Papa na misi u Vatikanu.

- Ne osuđujte ih, nego ih poduprite - rekao je papa Franjo i dodao kako treba pomagati braći i sestrama koji su se razveli. Ovom izjavom je papa ostao na svom putu modernizacije Crkve.

>>'Mali' papa susreo se s papom Franjom i – rasplakao se

>>Papa Franjo osnovao novi dikasterij za ekonomiju

Komentara 5

Avatar Neron
Neron
11:56 01.03.2014.

I meni se čini da je ovaj tekst izvučen odnekud. Činjenica jest da Krist nije došao radi pravednika, nego radi nas grešnika. Naravno da razvedene treba podržavati i podupirati, kao što treba razlikovati grijeh od grešnika, razvedenu osobu i razvod braka. S druge strane, što treba učiniti osoba kojoj je bračni partner alkoholičar koji maltretira nju i djecu, troši novac na kocku i tako ugrožava obitelj? Slično tome, nerijetko su danas razlozi za rastavu vrlo banalni: od boje posteljine do različitih glazbenih ukusa. Ja jednostavno odbijam vjerovati da je uzrok ovolikog broja rastava alkoholizam, ovisnost... Jednostavno smo, rekao bih, postali prilično komotni, nespremni prihvatiti drugačiju posteljinu ili glazbeni stil.

DU
Deleted user
17:11 01.03.2014.

među kardinalima u Vatkanu postoje dvije struje, jedna progresivna, koja je za modernizaciju i vodi je papa Franjo...i druga koju čine tradicionalci i koja se opire promjenama...to se najbolje vidi po njihovim nedavnim raspravama o otvaranju prema razvedenima

MA
mariyan
19:54 28.02.2014.

Matej 6,14 "Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit će i vama Otac vaš nebeski. Matej 6,15 Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaš neće otpustiti vaših prijestupaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije