Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOGODIŠNJA PORUKA

Papa: Mediji bi trebali dati više prostora pozitivnim vijestima

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
31.12.2015.
u 21:46

Papa Franjo je pred oko 10.000 vjernika predvodio tradicionalnu misu

Mediji bi trebali dati više prostora pozitivnim i inspirativnim pričama kao protumjeru dominantnim temama zla, nasilja i mržnje u svijetu, rekao je papa Franjo danas u novogodišnjoj poruci.

Papa Franjo je pred oko 10.000 vjernika predvodio tradicionalnu misu na kraju godine "Te Deum" u bazilici Svetog Petra.

U kratkoj propovijedi papa Franjo je spomenuo brojne tragedije koje su obilježile 2015. godinu: nasilje, smrti, patnje nevinih ljudi, izbjeglice prisiljene napustiti svoje domovine, ljude bez krova nad glavom i bez sredstava za život.

Ipak je istaknuo da su te nedaće izazvale brojne geste velike dobrote za pomoć potrebitima. Ali ta dobra djela nisu u televizijskim informativnim emisijama i ne predstavljaju vijesti pa je Papa naglasio da mediji ne bi smjeli dopustiti da geste solidarnosti budu u sjeni arogancije zla.

>> Biskup Gorski: Zahvalnost je najbolji pokretač pojedinaca i Crkve

Komentara 16

SS
stojadin_stojko
22:46 31.12.2015.

Franjo ce u 2016 posjetiti Kosovo,tako pisu medije

BA
bakulušić
23:40 31.12.2015.

Hrvatski mediji su skloni papi Franji i nadam se da će ga poslušati. Sretna i blagoslovljena Nova 2016. svima...svima!

Avatar lola lola
lola lola
06:28 01.01.2016.

Pa kad mediji zive od zastrasivanja ljudi. Kakvi mediji, takvo drustvo. Svaki dan nas plase s necim, politikom, ekonomijom, smrtnim bolestima, krajem svijeta itd. Od cega bi zivjeli kada bi pisali kako cvjeta cvijece?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije