Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLAVAR RPC-A

Papa krenuo na povijesni susret s Kirilom

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
12.02.2016.
u 11:40

Razilaženja dviju crkava nisu uklonjena, ali stavljena su na stranu kako bi patrijarh i Papa mogli zajednički reagirati na progon kršćana

Papa Franjo krenuo je jutros iz rimske zračne luke prema Kubi, gdje će se tijekom popodneva zbiti povijesni sastanak s poglavarom Ruske pravoslavne Crkve (RPC) Kirilom

Franjo i ruski patrijarh sastat će se u zračnoj luci Josea Martija u Havani. Bit će to u pravom smislu riječi povijesni sastanak jer se poglavari Katoličke Crkve i ruski patrijarsi nisu sastali od Crkvenog raskola 1054. godine. 

Očekuje se da će sastanak trajati oko dva sata, a po završetku Franjo i Kiril objavit će zajedničku izjavu u nazočnosti kubanskog predsjednika Raula Castra. Povod nije približavanje dviju Crkava nego potreba da dva kršćanska čelnika zajedno odgovore na progon kršćana na Bliskom istoku.

Najava sastanka došla je kao potpuno iznenađenje. Pripreman je u strogoj tajnosti, posebice zbog nekih dužnosnika Ruske pravoslavne Crkve koji se oštro protive bilo kakvoj ideji "jedinstva" i najmanjem znaku približavanja Rimu.

Razilaženja dviju crkava nisu uklonjena, ali stavljena su na stranu kako bi patrijarh i Papa mogli zajednički reagirati na progon kršćana. Papa je iz Rima poletio s 40 minuta zakašnjenja jer je drugi zrakoplov morao hitno sletjeti. Kiril je na Kubu otputovao u četvrtak. Franjo nakon sastanka s Kirilom odlazi u šestodnevni posjet Meksiku.

>> Susret s Kirilom zasjenit će sve ostalo

>> Prekid svih ratova uime Boga u središtu izjave pape Franje i Kirila

Komentara 9

DI
dokazano.istinito
12:06 12.02.2016.

izbjeglice rata nemaju sto traziti u europi, a krscani iz bliskog istoka nisu izbjeglice,,,,,,,,,,,o majko oce koji apsurdo de la milienuma de la civilizaciona,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dokle intrigama?

ZA
zajec
12:16 12.02.2016.

pape krscana vise nema u siriju sve ih je poubijao isilko, a ostali su ostali srmrznuti ili su zicama blokirani po granicama drzava gdje se uci o vrijednostima nasih

ZA
zajec
12:11 12.02.2016.

izbjeglice iz bliskog istoka su krscani ? ili su musalimani svi izbjeglice iz bliskog istoka stavite jedanu traku oko ramena da znamo tko ste i sta ste da ne pljujemo na vas, molim i djeca da i zene, o dada , da ne zaboravimo nase izbjeglice pape pape,pape reci im da ostanu gdje su i neka ne idu niposto u bolnice pape pape znas dobro zbog cega ne u bolnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije