Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neočekivan izlazak

Papa Franjo izišao iz Vatikana da si kupi cipele

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.12.2016.
u 14:44

Sveti Otac uputio se u trgovinu automobilom, razgovarao je s prodavačima i pozirao smiješeći se.

Papa Franjo u utorak poslijepodne izišao je iz Vatikana da si kupi ortopedske cipele u obližnjoj specijaliziranoj trgovini, što je nemalo iznenadilo kupce u njoj, izvijestili su u srijedu talijanski mediji.

Očevici su ovjekovječili taj neočekivani izlazak objavivši snimke na društvenim mrežama. Sveti Otac uputio se u trgovinu automobilom, razgovarao je s prodavačima i pozirao smiješeći se, kao što se može vidjeti na snimkama koje su preuzeli mediji. Mladi prodavač iskoristio je posjet i zamolio Papu da mu blagoslovi raspelo.

Papa Franjo iznenadio je Rimljane i turiste kada je u rujnu 2015. posjetio optičara u središtu Rima kako bi kao običan građanin kupio naočale.

Papa, rodom iz Argentine, živi u skromnoj rezidenciji u Vatikanu i često ističe da voli jednostavan život i biti blizu ljudima.

U jednom razgovoru priznao je da mu nedostaje to što ne može anonimno izići iz Vatikana, prošetati gradskim ulicama i pojesti, primjerice, pizzu.

>>Papa Franjo: Zlo klerikalizma i danas je prisutno u Crkvi

Komentara 2

Avatar Tom Tornado
Tom Tornado
15:55 21.12.2016.

Covjek ZAKON!!

Avatar Dameanu
Dameanu
22:42 21.12.2016.

viva papa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije