Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet BiH

Papa Franjo dolazi u Sarajevo 6. lipnja ove godine

vatikan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.02.2015.
u 12:45

Odluka o dolasku Pape stigla je samo nešto više od mjesec dana nakon što ga je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao u BiH.

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. lipnja ove godine, ekskluzivno saznaje Večernji list. Odluka o dolasku Pape stigla je samo nešto više od mjesec dana nakon što ga je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao u BiH.

- Želim najaviti da ću u subotu 6. lipnja, ako će Bog dozvoliti, otići u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine - kazao je papa Franjo tijekom današnje angelusa na Trgu sv. Petra, te je zamolio da se već od danas moli za to njegovo putovanje. Neka pohod "onim dragim narodima bude ohrabrenje katoličkim vjernicima", te da "pridonese učvršćivanju bratstva i mira", kazao je papa Franjo.

Papa Franjo htio je i prošle godine u lipnju doći u BiH. Međutim iz sigurnosnih razloga to je odgođeno. Još jedan posjet pape nije se dogodio iz istih razloga. Naime, u želji da  zaustavi rat prije nešto više od dva desetljeća Papa Ivan Pavao II je 1994. planirao "turneju" u Sarajevo, Zagreb i Beograd.  Budući da se odlazak u Beograd nije mogao ostvariti, Papa je po svaku cjenu želio doći u opkoljeni glavni grad BiH.

Međutim i tada je iz sigurnosih uvjeta taj posjet otpao. Moglo se samo u Zagreb. Ostat će upamćen po impresivnoj prvoj posjeti Hrvatskoj. Nakon toga papa Ivan Pavao II, a potom i Benedikt XVI  posjetili su sve regije u Hrvatskoj i BiH. Bili su i u Zagrebu, Dalmaciji (Dubrovnik, Split, Solin), Istri (Krk, Rijeka), Zagorju (Marija Bistrica), Slavoniji (Vukovar, Đakovo, Osijek). U BiH papa je posjetio Republiku Srpsku (Banja Luku) i Bosnu (Sarajevo).

>>Čović: Pozvao sam papu da dođe u BiH

>>Papa do sada išao tamo gdje su katolici ugroženi. Iduće 
godine stiže u Hercegovinu?!

Komentara 57

Avatar Jana
Jana
14:09 01.02.2015.

Papa dolazi u Sarajevo. Koliko Hrvata katolika ima još tamo?

Avatar Zaječarac
Zaječarac
13:02 01.02.2015.

Bilo kuda papa svuda

Avatar galeb100
galeb100
12:53 01.02.2015.

neka te Boziji blagoslov prati dobri oce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije