Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panika

VIDEO: Pucnjava na aerodromu u LA-u! Napadač ranjen i priveden!

Pucnjava na LA aerodromu
Foto: screenshot/Twitter
1/8
01.11.2013.
u 18:30

Zbog pucnjave na aerodromu u Los Angelesu evakuirani putnici, policija je zapucala na naoružanog muškarca. Zrakoplovi su prizemljeni.

Na međunarodnom aerodromu u Los Angelesu navodno su najmanje tri osobe smrtno stradale, a više ih je ranjeno, nakon što je oko 9 sati ujutro po lokalnom vremenu došlo do pucnjave na Terminalu 3, javlja Reuters. Identitet stradalih u pucnjavi još nije poznat, no mediji su u jednom trenutku objavili da je među poginulima bivši čelnik NSA -a. Nakon objave Reuters je tu informaciju povukao. Prema posljednjim informacijama smrtno je stradao i jedan TSA agent. (Transportation Security Administration). Desetak vozila hitne pomoći je na terenu. Iz helikoptera koji kruži nad zračnom lukom stiže infomacija kako je jedna osoba odvežena kolima hitne pomoći. Terminale, iz predostrožnosti, pregledavaju i pirotehničari. Istragu oko slučaja preuzeo je FBI. 

CBS-ov novinar Mike Case javio je da su aerodromom odjeknuli rafali, a putnici s Terminala 2 i 3 su evakuirani. Sva polijetanja zrakoplova s Terminala 3 su otkazana, a zrakoplovi koji trebaju sletjeti u međunarodnu zračnu luku u LA-u slijeću na piste uz neznatna kašnjenja. 

Reuters javlja da je policija zapucala na naoružanog muškarca te ga ranila i privela, a postavljene su pojačane sigurnosne mjere. Zasad nema informacija da je u pucnjavi sudjelovalo više napadača. Kordoni policije čuvaju sve prilaze oko zračne luke. Bijela kuća priopćila je da je predsjednik Barack Obama obaviješten te su u kontaktu sa snagama sigurnosti na terenu.

- Osumnjičeni je priveden nakon što je na njega otvorna vatra u Terminalu 3., izjavila je glasnogovornica policije Norma Eisenman. 

Jedan od putnika, Robert Perez izjavio je za CBS da su se začuli pucnji nakon čega su se svi bacili na pod, a pripadnik aerodromskog osiguranja potrčao je pored njih vičući da je u zgradi naoružan muškarac. Los Angeles Times javlja da je jedan od tri ranjene osobe zaposlenik aerodroma, no nikakvi detalji zasad nisu poznati. U trenutku pucnjave na Terninalu 3 nalazilo više stotina ljudi, no mnogi nisu shvaćali što se događa te su samo ostali stajati. No, ubrzo smo bili evakuirani, rekao je putnik Kelly Kahl. 

Jedan od putnika, 43-godišnji Brian Adamick, ispričao je kako se upravo ukrcavao na let za Chicago kada je započela pucnjava. Kaže kako su ljudi počeli sumanuto trčati po terminalu, dalje od sigurnosne zone.

Na aerodromu se našao i glumac James Franco, koji u zrakoplovu čeka polijetanje. Na svom je službenom Twitteru objavio i fotografiju kako zabrinuto gleda kroz prozor aviona, uz potpis:" Neki k...en puca po aerodromu"

Do plasiranja lažne informacije kako je jedna od ubijenih osoba Michael Hayden, bivši šef NSA, došlo je jer su se kanadske dnevne novine The Globe and Mail pozvale na lažni Twitter račun koji vrlo nalikuje na popularni Twitter račun BreakingNews.

Lažni račun HeadlineNews "tweetnuo" je informaciju, a upotrebljavaju gotovo isti logo kao i BreakingNews, koji ima 6.3 milijuna sljedbenika. Twitter ga je potom uklonio.

The Globe and Mail nisu izbrisale svoj lažni tweet, no kasnijim su objavama ispravile točnost informacije.

 

Ključne riječi

Komentara 4

SJ
Sve je uzalud
19:40 01.11.2013.

.........Amerika je jedna krasna zemlja u kojoj blesavi pojedinci remeta javni red i mir..............

Avatar Mučki provokator
Mučki provokator
19:12 01.11.2013.

Da je to kod nas... Ne bi Ameri prenosili kao što naši svaku vijest uz SADa prenose tipa "naručio hamburger dobio samo lepinju". Što ste toliko opsjednuti Amerikom... Valjda previše Chuck Norris filmova u djetinstvu...

HO
homofob
20:44 01.11.2013.

Pohvala Novom Vecernjaku na prevodu i clanku! Ako ovako nastavi moglo bi se dogoditi da se odlucim kupiti i one premijum clanke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije