Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na školu

Objavljene fotografije: Ovo su talibani koji su u smrt poslali 130 djece

talibani
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.12.2014.
u 08:50

Odgovornost za napad preuzeli su talibani ustvrdivši da je riječ o odmazdi za napade pakistanske vojske na njihove položaje u plemenskim područjima na sjeverozapadu zemlje

U medijima su se pojavila fotografije talibana koji su u u utorak izvršili napad na vojnu školu u Peshawaru, pri čemu je poginulo 132 djece.

Podsjetimo, napadači su uletjeli u školsku zgradu, gdje se nalazilo oko 500 učenika, te bombama i automatskim puškama sasuli paljbu. Napadnutu školu inače vodi pakistanska vojska, a u trenutku napada nastavnici i osoblje prikazivali su djeci pravilno pružanje prve pomoći.

– Čim je počela pucnjava, pobjegli smo u učionice, no talibani su išli od prostorije do prostorije i ubijali koga god su stigli – rekao je za lokalnu TV postaju jedan od učenika koji je uspio kroz prozor pobjeći iz zgrade

Odgovornost za napad preuzeli su talibani ustvrdivši da je riječ o odmazdi za napade pakistanske vojske na njihove položaje u plemenskim područjima na sjeverozapadu zemlje.

Liječnik u bolnici Lady Reading u Peshawaru kazao je za BBC kako su neki učenici upucani u glavu i prsa, a neki su poginuli u samoubilačkom bombaškom napadu na školskom igralištu. Većina žrtava mlađa je od 15 godina.

Vojska je izvijestila da je u napadu sudjelovalo sedam militanata, a svi napadači su ubijeni.

>> Talibani u napadu na školu ubili više od 130 djece. Premijer: Ovo je nacionalna tragedija

Komentara 26

Avatar Neobavezno
Neobavezno
09:08 18.12.2014.

Hrabre muskarcine na neduznoj djeci se svete u ime vijere........................

OR
Orlando *
09:21 18.12.2014.

Što je u glavama tih ispranih mozgova kad tako hladnokrvno idu ubijati nedužnu djecu i još misle da će kod Alaha.

Avatar smuljko
smuljko
09:20 18.12.2014.

plemena,bradurine,upitna higijena,naobrazba i izobrazba,Lombrozo njušketine,luđački amok..pa bok te mazo otkud im signali za smartphone tamo ili fotić da uopće produciraju fotografiju...uzeti DDT i zaprašiti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije