Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o čemu je stvarno riječ

Ovo je jedini video polijevanja kantom leda koji trebate vidjeti!

Anthony Carbajal
Foto: Youtube Screenshot
1/2
22.08.2014.
u 09:12

Kalifornijski fotograf vjenčanja Anthony Carbajal snimio je vjerojatno najbolji i ujedno emocionalno najdirljiviji video ALS Ice Bucket Challengea

Izazov polijevanja kantom leda i hladne vode (ALS Ice Bucket Challenge) osvojio je svijet i podignuo svijest mnogih o ALS-u - amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi, opakoj bolesti koja napada neurološki sustav. Snimke poznatih koji nisu odoljeli izazovu pomogle su uključiti velik broj ljudi u akciju prikupljanja novca za istraživanje ALS-a.

No neki su se pojedinci priključili ovom viralnom hitu na pomalo neprimjeren način te se, što ne priliči humanitarnoj naravi akcije, izazovu oduprli u oskudno odjevenim izdanjima. S njima se odlučio našaliti kalifornijski fotograf vjenčanja Anthony Carbajal koji je snimio vjerojatno najbolji i ujedno emocionalno najdirljiviji video ALS Ice Bucket Challengea, piše CTV News.

Odjeven u vruće ružičaste hlačice i gornji dio crvenog bikinija, Anthony se zdušno bacio na pranje automobila te se parodirajućim seksi pokretima zalio kantom hladne vode. I baš kada cijela predstava na licu razvuče osmijeh, mladić nas baca u potpuno suprotnu dimenziju. Anthony je sada u kući i suznih očiju ispovijeda o svom strahu od opake bolesti. U sljedećem prizoru u sobi je svoje majke koja pati od amiotrofične lateralne skleroze. Pomaže joj jer je se sama ne može kretati niti hraniti.

- Mnogi ne žele vidjeti depresivnu osobu koja umire i kojoj je ostalo još nekoliko godina života. Ne žele je gledati jer si ne žele pokvariti dan - upozorava 26-godišnji mladić te dodaje da mu od ove nasljedne bolesti boluje i baka, ali i da je i sam nedavno doznao da ga čeka ista sudbina. Počeo je gubiti osjećaj u rukama i sve teže upravlja autom.

- Uskoro više neću moću hodati, govoriti ili samostalno disati i to je prava, poražavajuća istina o ovoj bolesti - dodaje Anthony te zaključuje: - Ako se samo polijete kantom leda po glavi, mislim da nećete shvatiti o čemu se ovdje radi.

>>I Jelena Rozga se zalila hladnom vodom, izazvala Bandića, Lovrena i Gibonnija

>>Dok se svi polijevaju ledom, Sheen se polijeva nečim efikasnijim

Komentara 1

Avatar strmy1
strmy1
11:38 22.08.2014.

Zaista, poražavajuća istina koja se krije iza ALS....jedino što me smeta što je ova akcija poprimila dimenziju dobivanja dodatnog prostora za već ionako dovoljno medijski eksponirane osobe za koje sumnjam da su shvatili poruku....njima je to nova vrsta zabave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije