Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MISLIM DA JE TO AMERIČKI'

Ovim reklamama promovirao se Trumpov potencijalni ministar! 'Volim kada lijepe žene u bikiniju jedu burgere'

Hilton
Foto: YT screenshot
09.12.2016.
u 17:42

Puzder vrlo otvoreno poručuje kako su njegove reklame namijenjene mladim, gladnim dečkima

Ovih dana špekulira se kako bi kandidat novoizabranog predsjednika Trumpa, za fotelju ministra rada mogao biti Andy Puzder – izvršni direktor lanca brze hrane.

Puzderovi su pogledi što se zaposlenja tiče posve suprotni od onoga što je Obama zagovarao, pa je lako moguće kako će se pod njegovom palicom prag "minimalca" smanjiti, a prekovremeni sati povećati.

No ono što mediji smatraju tipično "trumpovskim" u Puzderovu ponašanju je njegov stav prema ženama. Vox prenosi kako je Puzder veoma otvoren kada je njegov objektivizirajući stav o ženama u pitanju i pritom nimalo ne skriva kako je upravo to njegova poslovna strategija.

Kao izvršni direktor lanca CKE restorana čije su podružnice Carl's Jr. i Hardee's, Puzder se pobrinuo kako će kontroverznim oglašavanjem pospješiti njihovo poslovanje.

Reklame najčešće pokazuju hiperseksualizirane žene koje jedu burgere. Jedan od primjera je reklama iz 2005. godine gdje slavna starleta i nasljednica hotelskog carstva – Paris Hilton, koja sudjeluje u "najprljavijem pranju automobila ikad" dok jede – burger.

 

Drugi primjer je reklama iz 2012. godine u kojoj glumi Kate Upton.

 

– Volim naše reklame. Volim prekrasne žene koje jedu burgere u bikiniju. Mislim da je to vrlo "američki", rekao je Puzder dodavši kako su reklame prvenstveno namijenjene "mladim i gladnim dečkima".

Prošli četvrtak otkriveno je kako je ovaj osebujni kandidat optužen za mnogo više od šovinizma jer je još u osamdesetima prijavljen za obiteljsko nasilje nad bivšom ženom, a policija tvrdi kako mu je više puta dolazila pred vrata.

Kada je Trump bio suočen sa sličnim optužbama napastovanja žena, upravo je Puzder bio jedan od 100 uspješnih poslodavaca koji su mu javno pružili potporu. 

>> Trump zatražio poništenje ugovora za novi Air Force One

Komentara 3

ST
stomiovotreba
18:37 09.12.2016.

I ja volim prekrasne zene u bikiniju. Je li to problem?

DU
dubravko.ugor
18:09 09.12.2016.

I što je sporno u tim reklamama ?

DU
Deleted user
20:09 09.12.2016.

Kad budu napredni i razliciti na slikama to ce biti prihvatljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije