Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razglednice iz Pripjata

Ovako danas nakon nuklearne katastrofe izgleda 'grad duhova'

černobil
Foto: Vimeo video screenshot
1/3
28.11.2014.
u 08:58

U nuklearnoj katastrofi u Černobilu poginula je 31 osoba, a broj žrtava od posljedica radijacije još uvijek nije moguće izbrojiti

Zaustavljeni kotač u lunaparku, otrovane šume i prazni gradski bazeni samo su neki od detalja koje je bespilotna letjelica zabilježila u mjestu Pripjat, samo nekoliko kilometara udaljenom od Černobila.

U Pripjatu je nekoć živjelo 50.000 ljudi, a danas je to grad duhova u kojem se stambene zgrade raspadaju, a biljni svijet pomalo je počeo prekrivati ostatke grada.

U nuklearnoj katastrofi u Černobilu poginula je 31 osoba, a broj žrtava od posljedica radijacije još uvijek nije moguće izbrojiti.

Filmaš Danny Cooke snimio je bespilotnom letjelicom s kamerom kako napušteno područje izgleda danas. Prizore na koje malo tko može ostati ravnodušan pogledajte u filmu ''Razglednice iz Pripjata''.

>> Kuda idu divlje svinje? Ove u smrt jer lutaju radioaktivne!

Ključne riječi

Komentara 6

PE
Pegaz
09:20 28.11.2014.

PoginulO je 31 osoba??!!! Bravo, pismenjaci, i to na dva mjesta!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:25 28.11.2014.

Slike su iste kao i zapuštene tvornice i hale po Hrvatskoj

KO
kojesta
10:21 28.11.2014.

i to vam je "cista" i jeftina energija, kako tvrde i mnogi hr. inzenjeri. ali i tu zivi jos dosta ljudi, i znam da se ta divljac koja prolazi naokolo lovila i prodavala po cijeloj zemlji. samo, sto se ticee obujma radioaktivnosti a manje je poznato - jest fokusima. zahvacena su mora i kopna u daleko visestrukom obujmu i o tome se suti. i sto se tice skladistenja atom.otpada, mulja se svuda i u usa i u evropi. svako malo procuri neki skandalcic a to je samo vrh sante leda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije