Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKA PREVIRANJA

Ova fotografija najbolje pokazuje koliko se svijet promijenio u 2016. godini

renzi, cameron, obama, merkel, hollande
Foto: DPA/PIXSELL
05.12.2016.
u 17:26

Dva premijera podnijela su ostavke nakon propalih referenduma.

Nakon propasti referenduma o ustavnim promjenama, talijanski premijer Matteo Renzi najavio je svoju ostavku. On nije jedini koji je nakon gubitka na referendumu otišao s mjesta čelne pozicije neke zemlje. Isti potez napravio je i David Cameron nakon što su Britanci na referendumu odlučili da žele napustiti Europsku uniju.

Najvažnija politička pozicija promijenila se i u SAD-u, doduše na regularnim predsjedničkim izborima, no činjenica je da su se u nekoliko mjeseci dogodile velike promjene na svjetskoj sceni. Najbolje to prikazuje fotografija iz travnja ove godine na G5 summitu.

- Fotografija njemačke kancelarke Angele Merkel, francuskog predsjednika Franocisa Hollandea, američkog predsjednika na odlasku Baracka Obame, talijanskog premijera u ostavci Mattea Renzija i bivšeg britanskog premijera Davida Camerona govori o previranjima na svjetskoj političkoj sceni tijekom ove godine - primjećuje The Independent. 

Angela Merkel najavila je da će se boriti za novi mandat iduće godine, no njena popularnost dosta se srozala zbog njenog stava o izbjeglicama, a Francois Hollande odlučio je da se neće ići u borbu za nastavak predsjedničkog mandata također iduće godine. 

Na internetu su se pojavile i fotografije državnih čelnika s porukom da su tri "pro-EU globalista" pala te da je ostao još jedan (Merkel). 

>> Premijer Renzi podnio ostavku, Italija vodi eurozonu u novu krizu. ECB: To se ne može usporediti s Brexitom

>> Što sada slijedi Italiji: Ovo su 3 moguća scenarija nakon Renzijeve ostavke

Komentara 6

AN
anticenzura
18:19 05.12.2016.

Bome nisu EU gradjani bas tako sasavi kako oni misle. Oni su podcjelili narod i volju naroda i ponasaju se kao da 500 miliona gradjana ne postoje u Europskoj unijii to im se odbilo od glavu. Voditi politiku malo i nesuglasnosti sa narodom i moze proci, ali bas sve raditi kontra volje naroda, e pa dragi moji malo ste se presli u racunu. Zemlja najbolje funkcionira tamo gdje politicari osluskuju volju svoga naroda i kroje politiku u liniji sa voljom naroda. Naravno pod uvjetom da sve to bude pristojno i pametno i u interesu drzave i naroda. Ovi kroje politiku u interesu dvjesto ljudi u zemlji, bankstera i stranih i dmacih korporacija, osim sto su zatrpali zemlje narodima izbjeglicama, i onda se cude da ih je narod potjerao kuci? Jadno je da oni to nisu unaprijed kalkulirali, oni uopce nisu racunali na narod kada su pravili svoje planove, i to sve govori o njihovoj aroganciji i njihovoj falimentarnoj politici. Fabrika napravi lak za kosu i odmah se misli gdje ce baciti bocu kada se isprazni, farmacija tabletu za prehladu i odmah prouci kolateralne efekte, a oni napravili Europsku uniju i nisu se mislili sta ce sobom ako im taj suludi projekat propadne? Strava!!!

Avatar white socks
white socks
21:48 05.12.2016.

Nitko Njemačkoj niti Europi nij nanio veće zlo od Merkel-hanume još od Hitlera. Njemci bi joj trebali suditi za počinjene zločine protiv Njemačke.

DU
Deleted user
17:46 05.12.2016.

Svi odlaze a Bashar al-Assad ostaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije