Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene i muškarci

Ova činjenica o Sjevernoj Koreji mogla bi vas iznenaditi

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
26.05.2015.
u 18:22

- Mi Sjevernokoreanci kažemo da se muškarci bore na fronti socijalizma, a žene vode bitku za život - kazala je 26-godišnjakinja koja je pobjegla iz Sjeverne Koreje

U Sjevernoj Koreji, državi koju često nazivaju najzatvorenijom u svijetu, najviše funkcije u Vladi i vojsci većinom drže muškarci. No, nova studija je pokazala da u većini obitelji žene donose najviše novca, piše IBTimes.

Prema istraživanju sjevernokorejskog Instituta za korejsko nacionalno ujedinjenje, žene u Sjevernoj Koreji zarade više od 70 posto prihoda kućanstava.

Muškarci se bore na fronti socijalizma, a žene vode bitku za život

Žene se uglavnom zapošljavaju kao trgovci "na crnom" tržištu u društvu kojim dominiraju muškarci.

Dok one mogu zaraditi od 50 do 150 tisuća sjevernokorejskih wona ili od 6 do 18 dolara mjesečno, zaposlenici u državnoj upravi imaju plaću od 2 do 6 tisuća wona. Ta ugledna, ali ipak slabo plaćena radna mjesta u državnoj upravi i vojsci uglavnom drže muškarci.

- Mi Sjevernokoreanci kažemo da se muškarci bore na fronti socijalizma, a žene vode bitku za život - kazala je Reutersu 26-godišnjakinja koja je pobjegla iz Sjeverne Koreje.

>>'U ruci možete imati samo telefon i naočale jer ovi sa sjevera mogu zapucati'

>>Sjeverna Koreja objavila da je lansirala projektil iz podmornice

Komentara 43

LJ
ljutko
19:08 26.05.2015.

Ja sa svojih 200 eura invalidske mirovine u s. koreji sam bogataš::))

Avatar tetina
tetina
00:38 27.05.2015.

Gdje su sada yugonostalgicari sto ne komentiraju

CP
Cviet Prigorja
21:36 26.05.2015.

Jeli komunisti vide što rade ljudima? Poseeban pozdrav Ćiri Blaževiću glede emisije na Z-1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije