Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mohammed Emwazi

Objavljena prva fotografija Jihadi Johna – hladnokrvnog ubojice ISIL-a

Jihadi John
Foto: Reuters/PIXSELL
27.02.2015.
u 18:45

Nakon što je otkriven pravi identitet krvnika, Davidova sestra Bethany za ITV News kazala je da će obitelji osjećati olakšanje "tek kad ga između očiju pogodi metak''

Objavljena je prva fotografija iz odraslih dana britanskog krvnika Mohammeda Emwazija, poznatijeg kao Jihadi John, kojeg traži cijeli svijet zbog hladnokrvnih ubojstava otkad se pridružio ISIL-u.

Fotografija je snimljena na Sveučilištu Westminster gdje je studirao, a prije nego što je odlučio otići u Siriju i postati jedan od najokrutnijih ubojica Islamske države.

Otkriven životni put "Jihadi Johna". Udovica "sisačkog zeta": Neka ga uhvate živog!

Dragana Haines, udovica Davida Hainesa, ubijenog "sisačkog zeta" kojem su u rujnu glavu odrubili militanti ISIL-a, izjavila je kako želi da se "Jihadi John", krvnik njezina supruga, uhvati živ, javlja BBC.

– To je moralna satisfakcija za obitelji ubijenih jer ako ga ubiju u borbi, bit će to časna smrt za njega, a to je zadnje što bih mu poželjela. Treba ga privesti pravdi, ali ne na takav način – kazala je Dragana.

Nakon što je otkriven pravi identitet krvnika, Davidova sestra Bethany za ITV News je kazala da će obitelji osjećati olakšanje "tek kad ga između očiju pogodi metak".

Podsjetimo, otkriven je identitet "Jihadi Johna", maskiranog militanta Islamske države koji se pojavljuje u snimkama dekapitacija taoca. Jihadi John je 26-godišnji Britanac, rođen u Kuvajtu pod imenom Mohammed Emwazi. Britanski Telegraph donosi njegovu priču.

Najstariji je od šestero djece, izvrstan student bez kriminalnog dosjea i uvijek je polagao mnogo pozornosti na svoj izgled.

Rođen je u Kuvajtu 1988., a njegovi roditelji u London su došli 1993. nakon prvog Zaljevskog rata. Živjeli su elitnom dijelu Londona, a dok je otac vodio taksi kompaniju, majka je odgajala djecu.

Njegov prijatelj iz srednje škole kazao je kako je Emwazi bio tipičan "dečko sa sjevera Londona".

 – Činio se kao normalan dečko. Djelovao je samouvjereno, ali nije se isticao. Činio se kao skromna osoba s nogama čvrsto na zemlji. Volio je nogomet i imao puno prijatelja. Tada nije bio religiozan – kazao je njegov prijatelj koji je želio ostati anoniman.

Emwazi je na Westminsterskom sveučilištu 2006. upisao studij programiranja, a sveučilište je šokirano činjenicom da je riječ o džihadističkom krvniku.

Nestao je 2013. godine, a četiri mjeseca poslije roditelji su saznali da se nalazi u Siriji. Nije poznato kako je tako brzo došao do visoke pozicije unutar Islamske države.

>> Otkriven identitet 'Jihadi Johna'

Komentara 24

SF
Sv Franjo
10:59 27.02.2015.

Svi znamo da je eminencija zla prišapnuo Muhamedu neke stihove u Kuranu.Sve se ostalo odvija po njegovom planu.Eminencija zla je pomogla Marksu napisati Sotonističke stihove.S tom knjigom je otvorio blagajnu Engelsa,sotonista i poslijedica toga je otvaranje vrata pakla i Komunizam,milioni pobijenih za interese zloga.Iza svih zala stoji On.Pazite se da ne zalutate!

OR
"orlando"
22:36 27.02.2015.

Mislim da su njega stvorile britanske sluzbe

AA
aabbcc
22:19 27.02.2015.

Propaganda Vam moze dobiti i negativan efekt. Po Bosni su se glave sutale a vi ovdje kao da drugoj strani ruze cvjetaju i niko Dlaku sa Glave ne skida....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije