Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolivija

Osam učenika utopilo se na školskom izletu

Bolivija
Foto: Screenshot/Reuters
1/2
30.10.2014.
u 09:23

U akciju spašavanja uključila se vojska i mornarica, a spašeno je troje školaraca

Školska ekskurzija pretvorila se u tragediju u utorak u gradu El Chaapre na jugu Bolivije kada je osmero studenata poginulo nakon što ih je odnijela rijeka, donosi Reuters. Prema navodima lokalnih medija riječ je o osmero 17-godišnjih školaraca u čiju se akciju spašavanja uključila vojska i mornarica dan nakon što su nestali u rijeci.

Očajni roditelji u nevjerici navode da nije jasno tko je djeci uopće dozvolio da plivaju u rijeci.

"Tko će mi vratiti sina? Nisu ih smjeli voditi na opasna mjesta i netko nas je trebao upozoriti – rekla je jedna majka. Navodno je troje školaraca spašeno u akciji koju je odobrio predsjednik Evo Morales.

Jedan od profesora na dužnosti rekao je da se izlet pretvorio u horor.

"Učenici su nam rekli, molimo vas, pustite da se rashladimo u rijeci jer ne možemo podnijeti vrućinu. Svi zajedno ušli smo u rijeku i napravili smo lanac držeći se međusobno za ruke. I odjednom ih je struja otrgnula i odnijela. Ništa nismo mogli učiniti. Jedan je mladić otišao spasiti učenike, no ni on se više nije vratio – rečeno je.

Učenici su pohađali drugi razred srednje škole. 

>> Supruga nestalog ronioca: 'Tijelo je nađeno kod Biševa, prepoznavanje će biti popodne'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije