Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
talačka kriza

ISIL preuzeo odgovornost za napad na restoran u diplomatskoj četvrti Dhake

bangladeš
Foto: Reuters/PIXSELL
01.07.2016.
u 22:08

Tri policajca ranjena su u razmjeni vatre s napadačima u restoranu Holey Artisan i četvrti Gulshan, rekao je policijski dužnosnik.

Naoružani muškarci napali su u petak restoran u koji zalaze stranci u diplomatskoj četvrti glavnog garada Bangladeša Dhake i uzeli taoce, među kojima i nekoliko stranaca, izvijestila je policija.

Osam do devet napadača napalo je Holey Artisan restoran u otmjenoj četvrti Gulshan u Dhaki, a policija priprema operaciju spašavanja talaca, rekao je Benjir Ahmed, šef specijalne policije Bangladeša. CNN navodi kako je u restoranu 20 talaca. Da je u tijeku talačka kriza u diplomatskoj četvrti Dhake potvrdio je i State Department na Twitteru. 

Ahmed je kazao kako su napadači bacili bombe na policiju. Jedan je policajac poginuo, a dvojica su ranjena u pucnjavi koja je izbila dok su okruživali restoran, navodi policija.

Stanar blizu mjesta događaja rekao je kako se mogla čuti povremena pucnjava skoro tri sata nakon početka napada. "Tamo je kaos. Ulice su blokirane. Desetci policijskih komandosa su raspoređeni", rekao je Tarique Mir. Odgovornost za napad vrlo brzo preuzela je Islamska država.

Bangladeš je pogođen nizom napada pri čemu su se uglavnom koristile mačete, a ne vatreno oružje, a mete su sekularni blogeri, ateisti, intelektualci i pripadnici vjerskih manjina u ovoj uglavnom muslimanskoj zemlji sa 160 milijuna stanovnika.

U tri godine ubijeno je više od 50 osoba, a napadi se uglavnom pripisuju džihadističkim skupinama. 

>>Talačka kriza u Teksasu okončana, otmičar ustrijeljen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije