Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moćni ciklon Debbie

Opaka oluja prijeti stanovništvu: Tisuće ljudi već evakuirano, dio škola zatvoreno

oluja pripreme
Foto: Reuters/PIXSELL
27.03.2017.
u 10:18

Stanovništvo je upozoreno na opasnost povezanu s tom olujom, najsilovitijom od ciklona Yasi 2011. koji je poharao kuće na sjeveru Queenslanda kao i ljetinu

Tisuće osoba, među kojima brojni turisti, evakuirane su danas sa sjevera Australije uoči predviđena dolaska moćnog ciklona Debbie, najsilovitijeg unazad nekoliko godina u tom području.

Ciklon se formira već nekoliko dana u vodama ispred australske savezne države Queensland i trebao bi pogoditi kopno u utorak rano ujutro, objasnio je Meteorološki ured.

Stanovništvo je upozoreno na opasnost povezanu s tom olujom, najsilovitijom od ciklona Yasi 2011. koji je poharao kuće na sjeveru Queenslanda kao i ljetinu.

"To će biti opaki ciklon", izjavila je premijerka Queenslanda Annastacia Palaszczuk. "Naleti će biti vrlo snažni i moja je glavna briga da obitelji budu na sigurnom".

Dosad je evakuirano 3500 osoba iz gradova Home Hill i Proserpine, stotinjak kilometara južno od turističkog grada Townsvillea, polazne točke za izlete na Veliki koraljni greben. Sličan savjet bit će upućen u ponedjeljak za još 2000 stanovnika, dok je zatvoreno oko 100 škola.

> > Snježna oluja zahvatila Kanadu: poginulo 6 ljudi, zbog lančanih sudara zatvorene autoceste...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije