Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRPSKI VELIKI BRAT

Washington Post: Putin želi u SAD-u ponoviti ono što mu je uspjelo u Srbiji

Putin - Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
21.09.2016.
u 14:43

Minimalnim ulaganjem u proteklih osam godina Rusija je u Srbiji stvorila brend. Rusiju smatraju moćnom saveznicom, velikom silom i svojevrsnim velikim bratom srpskog naroda

Američke obavještajne službe i predstavnici zakona budnim okom promatraju Rusiju i postupke za koje vjeruju da su prikrivene operacije kako bi se u njihovoj zemlji kreiralo što pozitivnije mišljenje o Rusiji. 

Ono što je Rusiji uspjelo u Srbiji, sada žele prenijeti i u SAD, tvrdi Washington Post.

Rusija se Srbiji predstavlja kao svojevrsni ''veliki brat'' koji poštuje sve vlade u Srbiji, na Kosovu, u Makedoniji i u Republici Srpskoj.

Stoga ne čudi da se sve veći broj Srba izjašnjava kako bi radije pristupio u savez s Rusijom nego se pridružio Europskoj uniji iako Rusija ne nudi takvu alternativu. Također, Rusija svojim utjecajem odgovara balkanske zemlje od priključenja NATO-u, što bi moglo imati negativne posljedice u regiji. Sjedinjene Države iz svega su spremne izvući pouku.

Podsjetimo, raspad Jugoslavije u Moskvi je shvaćen kao poniženje i utjecaj Zapada koji potiče na ignoriranje sila s Istoka. Navodi se kako Putin nikada nije prebolio izgubljeni utjecaj na Kosovu nakon proglašenja nezavisnosti, a Domovinski je rat spomenuo u kontekstu borbe u Južnoj Osetiji i na Krimu.

Povijesno gledano, postoji snažna veza između Rusije i Balkana. Jedan od glavnih razloga je taj što Rusi smatraju kako bi ujedinjenje Slavena bilo optimalno zbog sličnosti u kulturi, a Zapad predstavlja različitost koja nije u stanju prepoznati koliko su slavenski narodi izuzetni.

>> Obama: Rusija želi silom povratiti staru slavu, ali zaboravlja da carstva više ne postoje

Komentara 104

RG
RuzaSapina56@gmail.com
15:07 21.09.2016.

Rusiju ne zelim u Hrvatskoj eto im srbija

DU
Deleted user
15:21 21.09.2016.

Ne znam tko može vjerovati Washington Postu, glasilu svjetske judeomasonerije.

DU
Deleted user
16:38 21.09.2016.

Nije Rusija stvorila nikakav brend nego bombardovanje 1999 kojom prilikom su u Srbiji neke drugi prestali da posmatraju kao prijatelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije