Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manfred Weber:

'Oni koji slave Brexit ne znaju što ih čeka – ovo je povijesna greška V. Britanije!'

Manfred Weber
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
30.03.2017.
u 07:00

V. Britanija mora platiti sve financijske obveze izlaska iz EU jer se od stola ne može otići neplaćenog računa, pa tako ni u razvodu braka, rekao je Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke.

 Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke (EPP), jučer je s Malte, s Kongresa EPP-a, poslao poruke o ujedinjenoj fronti preostalih 27 zemalja članica EU kao i borbi protiv rastućeg populizma koji je doveo i do Brexita.

V. Britanija, kazao je, mora platiti sve financijske obveze izlaska iz EU jer se “od stola ne može otići neplaćenog računa, pa tako ni u razvodu braka”, poručio je Daul, dok je Antonio Lopez Isturiz, glavni tajnik EPP-a, rekao da je u povijesti britanske diplomacije tradicija da V. Britanija europske zemlje drżi podijeljenima, ali da je tome kraj.

– Ključna su tri cilja, da Britanija mora ispuniti svoje financijske obveze, da ćemo štititi tri milijuna građana EU koji żive u V. Britaniji i da ćemo učiniti sve da ne bude oštre granice između Irske i Sjeverne Irske.

– Oni koji slave Brexit ne znaju što ih čeka! Ovo je povijesna greška V. Britanije, samo se nadam da Theresa May nesigurnost građana nakon Brexita ne koristi kao svoje političko oružje – poručio je Manfred Weber, šef grupe EPP-a u Europarlamentu. EU je puno puta, dodao je, radio ustupke Britancima, ali sada je to gotovo.

   

>>Britanska premijerka May aktivirala Brexit: Ovo je jedinstvena prilika za Ujedinjeno Kraljevstvo!

>>'Jako sam tužan. Nisam mislio da će se to dogoditi'

Komentara 29

IM
Immanuell
10:14 30.03.2017.

Njegov govor je zapravo potvrda britanske odluke o napuštanju EU. Zluradost i prijetnje otkrivaju što je zapravo posrijedi; pod krinkom velike demokracije, pluralizma i širokih obzora krije se gomila financijskih obveza koje svaka članica mora ispuniti da bi to i ostala. Prilikom izlaska ne samo da se nije razdružilo ljudski i normalno kako to i dolikuje, nego seneprekidno prijetilo nekakvom krizom koja je naravno izostala. Velika Britanija je podmirivala cca 18% ukupnih financijskih obveza Unije, što je golema suma ako znamo da je 18% otprilike 1/6 ukupnog budžeta, a Unija se sastojala prije Brexita od 28 članica. Ovaj tip je čisti birokrat i može samo lajati u prazno od muke.

AN
Ana33
08:12 30.03.2017.

Od izlaska VB imat će koristi svi osim Nijemaca! Manje će izrabljivati siromašne zemlje... Zato i "vrište"... Pametnog li Trumpa!

Avatar superhik74
superhik74
18:35 30.03.2017.

Odmah do ovog ovaj naslov: "EU tuguje-Britanija prva clanica koja ga je napustila." Hmmm...izgleda da puno vise tuguje EU birokracija nego Britanski narog koji se iskoprcao iz neoliberalne birokratske tvorevine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije