Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugotrajni mir

Okončan sukob u Gazi: Izraelci i Palestinci potpisali primirje!

Palestinci,Pojas Gaze
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
26.08.2014.
u 20:20

Izraelske vođe kazali su da će olakšati blokadu Gaze i dopustiti dotok pomoći i građevinskog materijala.

Izraelci i Palestinci dogovorili su danas uspostavljanje dugoročnog primirja u Pojasu Gaze. Ono je uspostavljeno uz posredovanje Egipta i nakon sedam tjedana borbe u kojoj je poginulo više od 2200 osoba, javlja BBC.

Zamjenik političkog vođe Hamasa Moussa Abu Marzouk kazao je da ovaj dogovor predstavlja ''pobjedu otpora''. Izraelske vođe rekli su da će olakšati blokadu Gaze te dopustiti dotok pomoći i građevinskog materijala. Neizravni razgovori kojima će se raspravljati o izraelskom zahtjevu za razoružanjem militantnih skupina u Gazi započet će u Kairu za mjesec dana.

BBC ističe da su sukobljene strane i danas ispaljivale rakete. Ubijen je jedan Izraelac, a šest ih je ranjeno dok je u Gazi ubijeno šest Palestinaca.

>>Hamas pristao na pridruživanje Međunarodnom sudu u Haagu

>>Sarajevo i Gaza – dva grada koja su disala kroz tunele

Ključne riječi

Komentara 15

MT
mojski.tvoja
06:16 27.08.2014.

ubijanje dijece gaze i palestine, bombardiranje bolnica skola i UN zgrada,je TABU o kome se ne smije govoriti istina, a kamo li da se osudjuje u zapadu, ali zato je podrska tome da se ne osudjuje velika-i to rade samo oni koji nemaju hrabrost reci istinu i ciniti dobra djela

Avatar slaven0
slaven0
01:25 27.08.2014.

Apartheid

ĐE
đelek
21:27 26.08.2014.

Mir jubav među ljudima,,to nam danas u svijetu treba!!!Kome je rat dobro donijo!!Stradavaju nedužni!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije