Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spajaju ih s obiteljima

Oko 50 djece evakuirano iz sirotišta u Alepu, neka su u kritičnom stanju

Alep djeca
Foto: Reuters/Pixsell
19.12.2016.
u 15:08

UNICEF i druge agencije također pomažu da se djeca evakuirana zadnjih dana spoje sa svojim obiteljima i dobiju medicinsku pomoć

Gotovo pedesetero djece iz sirotišta u istočnom Alepu evakuirano je u ponedjeljak, priopćio je UNICEF, a u nekoliko dana ukupno je evakuirano 12.000 civila, prema riječima turskog šefa diplomacije.

– Jutros je 47 djece iz sirotišta u istočnom Alepu evakuirano na sigurno, a neka od njih u kritičnom su stanju od ozljeda i dehidracije – rekao je Geert Cappelaere, regionalni direktor UNICEF-a.

UNICEF i druge agencije također pomažu da se djeca evakuirana zadnjih dana spoje sa svojim obiteljima i dobiju medicinsku pomoć te zimsku odjeću, dodao je.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu objavio je u ponedjeljak na Twitteru da je dosad ukupno evakuirano 12.000 civila, među kojima 4500 ljudi iz istočnog Alepa koji su prevezeni od ponoći.

Sastanak u Moskvi

Ministri vanjskih poslova Rusije, Irana i Turske sastat će se u utorak u Moskvi kako bi dali "novi poticaj" rješavanju situacije u Alepu, najavio je dužnosnik turskog ministarstva vanjskih poslova koji je želio ostati anoniman.

– Cilj sastanka je razmotriti stajališta sve tri strane i vidjeti što i kako dalje – rekao je dužnosnik novinarima u Istanbulu, a prenio je Reuters.

Članice Vijeća sigurnosti UN-a postigle su kompromisni dogovor o nacrtu rezolucije o promatračima u Alepu koja bi trebala biti izglasana tijekom ponedjeljka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije