Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zapovjednik Srebrenice

Odobren zahtjev za izručenje Nasera Orića u BiH

naser
Foto: Youtube Screenshot
25.06.2015.
u 15:21

Naser Orić, nekadašnji ratni komandant u području Srebrenice, uhićen je 10. lipnja u Thonexu, Ženeva po nalogu Saveznog ureda za pravdu i određen mu je ekstradicijski pritvor

Naseru Oriću odobreno je izručenje Bosni i Hercegovini priopćeno je iz saveznog ureda pravosuđa Švicarske, javlja N1 televizija.

O vremenu izručenja se, kao što je uobičajeno, neće davati nikakvi podaci iz sigurnosnih razloga.

Naser Orić, nekadašnji ratni komandant u području Srebrenice, uhićen je 10. lipnja u Thonexu, Ženeva po nalogu Saveznog ureda za pravdu i određen mu je ekstradicijski pritvor.

Nalog za uhićenje Saveznog ureda za pravdu zasnivao se na zahtjevu izdanim od strane srbijanskih vlasti zbog ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti. Prilikom saslušanja o zahtjevu Orić se izjasnio da nije suglasan s izručenjem Srbiji. Savezni ured za pravdu je stoga od srbijanskog Ministarstva pravde zahtijevao da dostavi formalni zahtjev za ekstradiciju, koji je stigao 22. lipnja.

>> Ratni zapovjednik Srebrenice Naser Orić uhićen na temelju srpske tjeralice

Komentara 47

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:09 25.06.2015.

kako to brzo ide a HR treba 15 godina da dovede Kapetana Dragana..ahahhahahah

SE
sedam01
16:17 25.06.2015.

Znam samo da mi je svekrvi od sestere u Hercegovini, muslimanska vojska poubijala pola familije, Hrvata naravno, gde je u okolini Jablanice jedno od sela istrebljeno, a jos uvek vidim da mnogi u Hrvatskoj i dalje slave muslimanske zlocince. Da ne pominjem 150.000 proteranih Hrvata iz srednje bosne itd...Ne morate nikoga da volite, ali zar da gajite simpatije prema ubicama sopstvenog naroda???? No coment...

Avatar Snijeg
Snijeg
17:43 25.06.2015.

Sramota je da nitko od zlocinackih islamskih postrojbi i odgovornih za ove koji su pocinili nevjerovatne zlocine nad Hrvatima i Srbima u srednjoj Bosni nikada nije doveden pred lice pravde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije