Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paddy Ashdown

Odcjepljenje Republike Srpske od BiH naišlo bi na žestok odgovor

paddy ashdown
Jack Hill/News Syndication/PIXSELL
16.09.2014.
u 20:20

Ashdown je podsjetio da je u slučaju Škotske referendum utemeljen na Ustavu i dogovoru britanskog naroda i parlamenta, dok eventualni referendum o neovisnosti RS ne bi imao nikakvo zakonsko uporište

Nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown drži kako je nemoguća usporedba o neovisnosti Škotske od Velike Britanije i planova o mogućnosti odcjepljenja koje spominje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jer je "riječ o potpuno različitim situacijama" i svaki takav pokušaj bi naišao "na žestok odgovor".

- Ako se predsjednik RS, ili bilo tko drugi u BiH, odluči za tu avanturu , suočit će se sa žestokim odgovorom. Suverenitet i teritorijalni integritet BiH za nas su svetinja - rekao je Ashdown Dnevnom Avazu dodajući kako "nije iznenađenje" da oni koji žele raspad BiH, riskirajući teško uspostavljeni mir u tom dijelu svijeta, "očajnički traže uzor i pokriće za svoje aktivnosti". Pojašnjavajući kako se radi o bitno drukčijim okolnostima, Ashdown je podsjetio da je u slučaju Škotske referendum utemeljen na Ustavu i dogovoru britanskog naroda i parlamenta, dok eventualni referendum o neovisnosti RS ne bi imao nikakvo zakonsko uporište, nego bi značio otvoreno kršenje međunarodnog prava, ali i "kraj mira u BiH" jer ako se Škotska i odluči odcijepiti, to će biti na miran način, a "ne vidim kako se to isto može dogoditi u BiH"

>> 'Amerikanci tražili ogroman novac za odcjepljenje Republike Srpske od BiH'

Komentara 30

BA
Balkanije
21:17 16.09.2014.

Ko ima koristi od ovake BiH?

GO
Goran41
21:30 16.09.2014.

Kazi nesto Putinu za Krim, molim te !

Avatar jigaboo
jigaboo
20:52 16.09.2014.

ahaha, paksu, lako ti se izdrkavat na jadu. sto to isto ne reces rusima I onima na krimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije