Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOGODIŠNJA NOĆ

Odbačena optužba protiv Alžirca za seksualni napad u Kölnu

Köln
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
06.05.2016.
u 18:23

Do sada je 9 muškaraca osuđeno zbog incidenata u noći na Staru godinu, za sada svi zbog krađa

Njemačko pravosuđe danas je odbacilo optužbu za seksualni napad protiv 26-godišnjeg Alžirca, osumnjičenog da je jedan od napadača tijekom novogodišnje noći u Kölnu.

Četiri mjeseca nakon vala nasilja na žene tijekom dočeka Nove godine, sud ne uspijeva pronaći napadače odgovorne za 500 slučajeva seksualnih napada, objedinjenih u jednoj tužbi. Samo je jedan 33-godišnji Marokanac do 11. travnja odgovarao za takve napade u Düsseldorfu.

Sud je u petak odbacio optužbe na saslušanju u slučaju alžirskog osumnjičenika, jer tužiteljica nije mogla prepoznati navodnog napadača. Prema optužbi, on je bio u skupini od desetak muškaraca koji su okružili žrtvu na kolodvoru u Kölnu i zatim ju dodirivali po stražnjici, bokovima i struku tijekom 2 do 3 minute.

Osumnjičeni i njegov 23-godišnji brat osuđeni su na 6 mjeseci zatvora zbog pokušaja krađe prošlog prosinca. Kod njih je pronađen mobitel tužiteljice za koji tvrde da su ga kupili.

Tužiteljstvo je primilo oko 1200 tužbi za krađe i nasilje tijekom dočeka Nove godine u Kölnu, četvrtom gradu Njemačke, koje se pripisuje migrantima. Među tim tužbama, 492 se odnose na seksualno nasilje, prenosi agencija DPA.

Ti seksualni napadi skandalizirali su Njemačku u koju je 2015. stiglo više od milijun tražitelj azila. Većina od 120 identificiranih osumnjičenih je iz Alžira i Maroka. Neki su nedavno stigli u Njemačku, dok su drugi ondje godinama.

Do sada je 9 muškaraca osuđeno zbog incidenata u noći na Staru godinu, za sada svi zbog krađa. 

Krajem travnja je jedan 19-godišnjak, za kojeg se sumnja da je jedan od glavnih sudionika nasilja, uhićen u Švicarskoj i izručen je njemačkim vlastima.

U veljači je šef mjesne policije priznao da vjerojatno većina napadača nikada neće biti pronađena.

Komentara 17

DA
Darko22
18:49 06.05.2016.

Vidim, zakon ne vrijedi za muslimane i crnce u Europi. Toliko o tome da smo svi jednaki pred zakonom. Možda da nabacim malo tena i pustim bradicu pa bi mogao proći sa pljačkom banke ?

DU
Deleted user
20:17 06.05.2016.

Ima snimka na YouTube. Nakon sto je cura dala intervju za televiziju prijetili su joj smrcu jer je objavljeno kako se zove i gdje zivi. EU pravosude kao nase. Koja .udala moze ocekivati da ga prepozna iz takve stresne situacije. Oni su svi vrlo slicni. Glavnina bez dokumenata i rodeni istog datuma. I mi cemo uskoro u svoj punini sudjelovati u toj sprdacini.

HR
Hrvat700
19:10 06.05.2016.

Jadno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije