Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strategija NATO-a

Obrana umjesto napada

avioni
Foto: Deutsche Welle video screenshot
25.04.2014.
u 09:50

Šef Kremlja impresionirao je i zapadne političare. U NATO-u se zbog ukrajinske krize više očito ne isključuje ni mogućnost ratnog sukoba

U nestabilnim vremenima na krajnjem istoku Europe jedna je stvar postala jasna i notornim pacifistima: s Vladimirom Putinom nije se pametno šaliti! Ruski predsjednik spretnim taktičkim potezima brani svoju zonu utjecaja, a ne preže ni od novog Hladnog rata kako bi zaštitio ono što smatra nacionalnim interesima.

Šef Kremlja impresionirao je i zapadne političare. U NATO-u se zbog ukrajinske krize više očito ne isključuje ni mogućnost ratnog sukoba. No, je li Sjevernoatlantski savez uopće spreman za mogući oružani sukob? I kakvu bi strategiju NATO trebao slijediti ubuduće? 

>> Puhovski: Putin je u pravu. NATO nema smisla bez Varšavskog pakta

Komentara 19

TO
tomzag
10:19 25.04.2014.

Pored farmaceutske, vojna industrija je najveća mafija. Jahači apokalipse.

DA
daniloobradoviic
10:54 25.04.2014.

Politicari igraju sah ,figure su im ljudi koje oni zrtvuju zarad svoje licne pobjede .

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:28 25.04.2014.

Hm, NATO je tigar od papira koji je uvijek šamarao sirotinju koja nije imala s čime se braniti. A i rusi danas u vojnom smislu sliče na Potemkinova sela. Danas postoji samo nafta, voda, plutonij, plin. Sve ostalo je nevažno, pa ti brate mili laprdaj i prijeti se koliko hočeš. Saddam nije dao naftu i nema ga. Gadafi nije dao naftu i nema ga. Ovdje je problem samo plin i tko će stajati na putu, nema ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije