Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik Googlea

Skočio s 41 kilometara visine i oborio Felixov rekord!

eustace
Foto: Reuters video screenshot
1/2
25.10.2014.
u 08:54

Prije no što se otvorio padobran, Eustace je napravio dva okreta, a nakon 4 i pol minute otvorio je glavni padobran sletjevši 20 metara od mjesta lansiranja

Alan Eustace, stariji potpredsjednik Googlea oborio je rekord Felixa Baumgartnera i postigao najveći stratosferski skok s visine od 41 kilometar, javlja New York Times.

Balon punjen helijem podignuo ga je na rub stratosfere, na visinu od 41 kilometra kad je skočio prema Zemlji brzinom od 1287 km/h. Promatrači na tlu čuli su mali sonični prasak iako Eustace kaže kako ga on nije zamijetio.

Prije no što se otvorio padobran, Eustace je napravio dva okreta, a nakon 4 i pol minute otvorio je glavni padobran sletjevši 20 metara od mjesta lansiranja.

- Bilo je nevjerojatno i prelijepo. Vidio sam tamu svemira i slojeve atmosfere. Bila je to divlja, divlja vožnja kazao je Eustace.

Eustace (57) u Googleu radi od 2002. godine, a skok je u tajnosti planirao tri godine tijekom kojih je radio s grupom stručnjaka koji su dizajnirali specijalno svemirsko odijelo, sistem za održavanje života te balon i padobran.

Iako je Google ponudio financiranje skoka, Eustace ga je odbio jer nije želio da skok bude marketinški trik.

>> Godinu poslije: Gdje je danas i što radi Felix Baumgartner?

Komentara 14

KO
kojesta
11:05 25.10.2014.

a felix je u stvari ukrao ideju od jednog mladog rusa koji nije imao mogucnosti da ju ostvari.

Avatar gladnijura
gladnijura
09:55 25.10.2014.

Kak ono veliju kod nas; Besposleni pop i jariće krsti.

JU
jura1985
11:58 25.10.2014.

Mogu li se nasi politicari gore poslati??i bez padobrana da se vrate...?to bi bio happy end!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije