Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Prije 16 godina počeli napadi NATO-a na SR Jugoslaviju

napadi NATO na Srbiju
Foto: screenshot/Youtube/RTE News
24.03.2015.
u 10:46

Napadom NATO-a na SR Jugoslaviju zaustavljeno je krvavo desetljeće ratovanja u bivšoj Jugoslaviji

Na današnji dan prije 16 godina počeli su napadi NATO-a na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, piše B92.U napadima koji su trajali 11 tjedana prema različitim podacima i izvorima, poginulo je između 1.200 i 4.000 ljudi. Prema procjeni Vlade Srbije u bombardiranju je poginulo najmanje 2.500 ljudi, od kojih 89 djece, a ranjeno je više od 12.500 osoba.  Nedavno objavljeni službeni podaci Ministarstva obrane Srbije govore o 1.008 ubijenih vojnika i policajaca.

Bombardiranje je bez prekida trajalo 78 dana, a posljedice su oštećena infrastruktura, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, poduzeća...

Napad na SR Jugoslaviju dogodio se dok ju je vodio Slobodan Milošević - Jugoslavija je navedena kao krivac za humanitarnu katastrofu na Kosovu i Metohiji, ali i za neuspjeh pregovora o budućem statusu pokrajine, no bio je to presedan jer se vojna operacija realizirala bez suglasnosti Vijeća sigurnosti UN-a, a na inicijativu SAD-a. Napadom NATO-a na SR Jugoslaviju zaustavljeno je krvavo desetljeće ratovanja u bivšoj Jugoslaviji.

>> Dačić: Srbija nema namjeru postati članica NATO-a

Komentara 62

DU
Deleted user
11:22 24.03.2015.

Hoće li komšije za par što godina slaviti današnji dan kao najveću srbsku pobjedu?

MO
mozdaznam
10:56 24.03.2015.

dobili po tamburi onako kako su odavno trebali dobit. čudi me da nije po njihovoj informaciji 500 000 ljudi poginulo

Avatar CptRinas
CptRinas
17:40 24.03.2015.

zaustavljeno je krvavo desetljeće ratovanja u bivšoj Jugoslaviji. A pocelo krvavo stoljece sukoba u cijelom svijetu, po istom obrascu. Nikad robom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije