Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Let MH17

Objavljuju rezultate istrage: Putnički zrakoplov oboren projektilom ruske izrade

MH17
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
12.10.2015.
u 21:20

U padu zrakoplova na letu MH17 17. srpnja 2014. godine poginulo je 298 ljudi, većinom nizozemskih državljana.

Nizozemski Odbor za sigurnost sutra će objaviti rezultate istrage o rušenju malezijskog putničkog zrakoplova iznad istočne Ukrajine, piše Reuters

Očekuje se da će reći kako je zrakoplov srušen projektilom ruske izrade Buk, no neće objaviti tko je odgovoran za rušenje aviona. U padu zrakoplova na letu MH17 17. srpnja 2014. godine poginulo je 298 ljudi, većinom nizozemskih državljana. 

Stručnjaci i vlade zemalja Zapada vjeruju da su proruski pobunjenici odgovorni za rušenje aviona i smatraju da je moguće kako su ga napadači zamijenili za ukrajinski borbeni zrakoplov. S druge strane, Moskva je ponudila alternativne scenarije, uključujući i onaj ga je srušio ukrajinski borbeni avion ili su ga oborile ukrajinske snage sa zemlje. 

Direktor Odbora za sigurnost Tjibbe Joustra prvo će rezultate istrage objaviti obitelji žrtava, a potom i novinarima u vojnoj bazi Gilze-Rijen gdje su dijelovi aviona doneseni nakon pada u Ukrajini.

>>Novi detalji o tragediji: Pronađeni dijelovi ruskog projektila na mjestu rušenja leta MH17

>>Novi video pokazuje reakciju pobunjenika kad su shvatili da je MH17 putnički avion

Komentara 17

JT
j.togo
21:31 12.10.2015.

Upravo tako! Ukrajina i njihovi fašiti maju u izobilju BUK projektile koju su ostali od SSSR. Dokaz - Ukrajinci su oborili zrakoplov po naredbi USA da optuže Ruse. Kako sramtno i nisko od fašitičih vlasi u Ukrajini i USA. Hrvatskiski prijatelji...lijepo...

Avatar Abcd....
Abcd....
21:57 12.10.2015.

Na sve moguce nacine se pokusavati ocrniti Rusija ne bi li ISIL-ovci bili proglaseni andjelima. Ha ha, i jos jednom ha.

KI
kimi
21:57 12.10.2015.

Da su ga Rusi stvarno roknuli ne bi čekali više od godinu dana da objave ovako"temeljan i opsežan " izveštaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije